magazin
0

Konzum Sarajevo Beer Festival: Otvoren prvi Tattoo gathering

Klix.ba
Prvi sarajevski "Tattoo gathering" ikad otvoren je u sklopu 5. Konzum Sarajevo Beer Festivala! Povijesni događaj za sve ljubitelje tetovaže, te veoma živopisan za sve ostale je stigao zahvaljujući Tattoo studiju 'Mustre i Šare' iz Sarajeva, organizatoru koji su već na prvom izdanju postavili visoke standarde.

Oko 15 vrsnih majstora tetovaže na prvom Tattoo Gatheringu je tako izvadilo igle i prionulo poslu, među njima i svjetski artisti, koji su došli iz Francuske, Belgije, Hrvatske i Crne Gore kako bi kolegama prenjeli iskustva i najnovije trendove iz svijeta. Pored inostranih izlagača tu su i tattoo majstori iz cijele Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz Banja Luke, Zenice, Tuzle, Orašja, Prnjavora i Sarajeva.

Prostor ispred Zetre osim vodećih tattoo majstora ispunjen je i dobrom energijom, zabavnim programom zahvaljujući bendovima u sklopu ovogodišnjeg Konzum Sarajevo beer festivala i drugim izlagačima u sklopu ovog događaja. Tetovaže su danas već izborile svoje mjesto kao način umjetničkog izražavanja. Napreduju i tehnike i mogućnosti tetoviranja, pa se danas, za razliku od nekadašnjeg dvodimenzionalnih jednobojnih crteža najviše traže realistične 3D reprodukcije fotografija koje izgledaju kao da su stvarne.

Organizatori su poželjeli dobrodošlicu svim ljubiteljima tetovaža, pirsinga, kao i sve ostale znatiželjne gledatelje da se pridruže prvom Tattoo Gathering-u u Sarajevu još sutra.

Za više informacija, zanimljivosti i rezervacije termina za neki od vida uljepšavanja svoj tijela posjetite: http://tattoo-gathering.net