magazin
0

Kino Bosna: Od rock and rolla i jazza do dočeka Nove godine

Klix.ba
Sarajevsko Kino Bosna pored popularne tradicionalne sevdah izvedbe ponedjeljkom, u decembru organizuje niz kulturnih i aktivističkih dešavanja do kraja ove godine kada će u prostorijama ovog kultnog okupljališta biti organizovan i doček Nove godine.

Nakon umjetničke srijede u Kinu Bosna i nastupa Evergreen benda Kaktusi, koje već odavno okuplja ljude najrazličitijih generacija, zanimanja i ukusa datum 19.12. (subota) bit će sigurno zapažen po specijalnom muzičkom događaju i jazz noći koju pripremaju bendovi Dixieland i Anchy & Moondogs.

Navedeni bendovi ove specijalne subote u Kinu pripremili su nezaboravan muzički i plesni live nastup od 20 sati u saradnji sa kolegama glumcima i iskusnim sarajevskim muzičarima i plesačima. Subota 19. decembra u ambijentu velike sale Kina Bosna i uz pristupačne cijene pića zajedno sa ova dva benda predstavlja savršenu uvertiru u novogodišnje praznike ljubiteljima jazz i rock muzike svih generacija.

Najavljeni bendovi poznati su strogoj sarajevskoj publici po vokalnim i instrumentalnim nastupima i čestim gostovanjima po renomiranim jazz klubovima, gdje kvalitetom svojih muzičkih izvedbi često izazovu situaciju -traženja karte više.

Poslije subotnje jazz/rock noći, srijeda 23.12. opet je rezervisana za "kreaktivce" koji ove srijede zaokružuju svoju likovnu performansu umjetničkom izložbom i stand up nastupom lokalnih komičara Alan Dardagana i Navida Bulbulije. Ulaz na večer komedije možete platiti prema svom odabiru.

Odmah poslije je noć komičara 24.12. (četvrtak) u Kinu Bosna od 19 sati planirano je predbožično zagrijavanje uz domaće kuhano vino i besplatne girice uz prikladan muzički live nastup. Četvrtak i badnje veče uz domaćinsku atmosferu ovog kluba sigurno će biti pravi odabir za sve koji ovaj dan žele proslaviti u društvu svojih prijatelja u prazničnoj atmosferi Kina Bosna.

Nedjelja u Kinu Bosna 27.12. je aktivističkog i antipotršačkog karaktera; tako vas pomenute nedjelje u Kinu očekuje "Buvljak bez novca" u kojem možete naći nešto za sebe i svoje najdraže i to potpuno besplatno. Takodje na ovom buvljaku možete pokloniti nešto što želite potpunom neznancu kojeg ćete sresti upravo na "Buvljaku bez novca", koji počinje u 14 sati, a završava uvečer u 18.

Ulazak u Novogodišnju noć u Kinu Bosna sigurno je specijalno iskustvo kako i prijateljima Kluba, tako i turistima koji često ovo kultno okupljalište odabiru za proslavu najluđe noći u godini. Program za novogodišnju noć u Kinu Bosna još uvijek je iznenađenje koje će zagolicati vašu maštu, ali vas i navesti da se optimistično pripremite za slavlje i druženje upravo na adresi Alipašina 19 u Kinu Bosna.

Program Kina Bosna do kraja 2015. godine:

19.12. (subota) Rock and roll & jazz night @ Kino Bosna with jazz Sarajevo band Dixieland i Anchy & Moondogs 23.12. (srijeda) * Kolektiv Kreaktiva wednesday program * Večer stand up komedije with Alan Dardagan i Navid Bulbulija 24.12. (četvrtak) warm up before Xmas @ Kino Bosna kuhano vino & live music performance 27.12. (nedjelja) Buvljak bez novca 30.12. (srijeda) Joint painting workshop with Kolektiv Kreaktiva 31.12. (četvrtak) Doček Nove Godine u Kinu Bosna