Ove godine u šest gradova
0

FOTO / Kinđurijada uskoro postaje regionalni projekat

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Projekat nastao na jednom druženju kreativaca, Kinđurijada, postao je jedan od najomiljenijih i najluđih partyja u BiH. Rastući iz godine u godinu, okupio je više od 2.500 mladih ljudi na neobičnoj kostimiranoj zabavi, a ove godine očekuje se najmanje 3.000 takozvanih kinđura, istaknuto je na današnjem druženju s medijima.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U ime organizatora prisutnima se obratila Lejla Baraković, istakavši da će osma Kinđurijada u Sarajevu biti upriličena u amfiteatru Doma mladih, gdje će ponovo biti "ludo i nezaboravno". Za program u tom gradu zaduženi su DJ Focho i DJ Manjo, koji će goste natjerati da plešu do zore, a specijalni gosti iz Novog Sada su performeri "Alternacija".

"Sadržaj Kinđurijade će upotpuniti i performans frizera Eldina Nuhića, koji će sa svojim kolegama gostima praviti lude kinđur frizure", kazala je Baraković, i sama adekvatno odjevena na konferenciji za medije. Voditelj programa bit će Zoran Ćatić, poznat po pozitivnoj energiji.

I ove godine očekuje se da će anti-fashion pista izazvati najviše pažnje, a 20 najboljih će se ponosno prošetati i pokazati svoje modele.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"Ove godine imamo i MMS kinđur. Svi posjetioci će svoje fotografije tokom Kinđurijade moći slati i osvojiti vrijednu nagradu. Za one nenakinđurene spremili smo u holu Doma mladih 'Kinđur kutak', gdje će se moći 'nakinđuriti' i našminakti uz pomoć naših šminkera", najavila je Lejla.

"Sljedeće godine planiramo napraviti Kinđurijadu u Zetri sa 10.000 posjetilaca. Planiramo organizovati prevoz iz svih većih gradova u BiH i napraviti najluđu zabavu ikad. Također smo u pregovorima sa Srbijom i Hrvatskom i cilj nam je da Kinđurijada postane regionalni projekat", dodala je i zahvalila se sponzorima, Heinekenu, Gradu Sarajevu, BH Telecomu, Škodi, Lutriji BiH, LG-u, Hair studiju En, Vectordesignu, Deborah kozmetici i mnogim drugim, te medijskim sponzorima RSG i RSG1 radiju, Pink televiziji, Internet portalu Sarajevo-x.com, kao i stilistici Nermini Varešanović, koja je osmislila Lejlin današnji izgled.

Podsjetimo, centralni događaj u sarajevskom Domu mladih planiran je za 4. juni, a ulaznice u pretprodaji koštaju 12 KM, dok su na dan "Kinđurijade" 15 KM.

Turneja iz Sarajeva 11. juna odlazi u tuzlanski Dom mladih, a 18. juna u mostarski klub Oxygen. Nakon toga nakinđurene ljepotane i ljepotice 25. juna možete susresti i pridružiti im se u banjalučkom klubu Bum Bum Room, u Zenici 1. jula u Collegiumu, a završni party planiran je za 7. juli u Sanskom Mostu i Clubu Palazzo.