No kinđur, no ulaz
16

Kinđurijada - najmasovnija i najotkačenija zabava u BiH

Klix.ba
Ovogodišnja Kinđurijada će se održati 16. juna u velikoj dvorani Centra Skenderija (Dvorana Mirza Delibašić) sa fantastičnim sadržajem i profesionalnim light, video i audio doživljajem. Portal Klix.ba vam poklanja ulaznice za najmasovniju, najkreativniju i najotkačeniju zabavu u Sarajevu.

Dobitnici besplatnih ulaznica za Kinđurijadu su Adnan Miljković, Edisa Japić, Šejla Vatreš, Neira Kamerić, Alvedin Mehić, Muaz Hrustanbegović, Neira Šikalo, Arnad Voljevica, Amar Šatara i Armin Muratspahić.

Kinđurijada je tokom niza godina, od lokalne zabave nekolicine, do danas, evolulirala u najmasovniju i najotkačeniju zabavu u Bosni i Hercegovini te su je mediji prošle godine najavljivali kao "broj 1 bh. brend za zabavu".

Prvi put, Kinđurijada će ugostiti jednu od ikona švicarske i svjetske house scene, DJ-a i producenta Jamiea Lewisa, osnivača labela "Purple music".

Jamie će ovom prilikom sarajevskoj publici premijerno predstaviti svoj novi, a inače treći po redu, album "Purpleised".

Osim njega, manifestaciju će upotpuniti i scenski performans plesno-akrobatske grupe iz Novog Sada, "Alternacija", kao i nastupi domaćih DJ-eva i producenata elektronske muzike Foche & El Mana.

"Za Kinđurijadu bez pretjerivanja možemo reći da obogaćuje kulturnu i turističku ponudu, ne samo Sarajeva, već i cijele Bosne i Hercegovine. U prilog tome govori i činjenica da je Kinđurijada od prošle godine uvrštena u program podrške Gradske uprave, kao jedna od vodećih turističkih atrakcija grada Sarajeva", saopštili su organizatori ove zabave.

Krajem šestog mjeseca Kinđurijada će krenuti na turneju (Kinđurijada on Tour) i svratit će na svoje omiljene destinacije, u Mostar, Tuzlu, Banju Luku i Sanski Most.

"Rio, Venecija, Dablin i Key West su daleko, ali Sarajevo 16. juna zasigurno nije, a posjetivši Kinđurijadu nećete pogriješiti i doživjet ćete vrhunsku zabavu", poručuju organizatori.

Glavna nagrada za najotkačeniji kinđur je putovanje za dvoje na Kipar pod pokroviteljstvom Centrotoursa. Pored glavne nagrade organizator je osigurao mnoštvo vrijednih nagrada.

Cijena karte iznosi 15 KM, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima: Ferhadija (ispred tržnice), biletarnica ispred Doma mladih, kupikartu.ba.