magazin
18

Kinđurijada: Najluđa zabava u gradu slavi deseti rođendan

Piše: A. U.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Jubilarna deseta Kinđurijada održat će se 1. juna u sarajevskom Domu mladih. Ulaz se otvara u 21 sat, a zabava će trajati do ranih jutarnjih sati. Moto je i dalje isti: "No kinđur - no ulaz".

Organizatori Kinđurijade saopćili su na konferenciji za medije kako neprekidno nastoje upotpuniti program najboljim izvođačima, a ove godine će se DJ-evi Ahmaad, Djarmah, Focho i Bonjasky potruditi da "najotkačenija zabava u gradu" potraje do ranih jutarnjih sati.

Najbolje "kinđure" očekuju i nagrade, a ocjenjivat će ih stručni žiri sačinjen od osoba iz javnog života BiH. Povodom jubileja Kinđurijade, cijena ulaznica iznosit će 10 KM. Za studente, uz pokaz indexa, cijena ulaznice iznosi 8 KM, a tu su i "porodični paketi" 4+1, čiji broj je ograničen.

"Budući da ove godine slavimo deset godina održavanja, potrudit ćemo se da osiguramo još neke dodatne stvari našim posjetiocima, kao i neke dodatne nagrade. Garantujemo dobar provod, to je ono što se svake godine nekako očekuje od Kinđurijade i mi nastavljamo tu tradiciju", izjavio je za Klix.ba Milan Kostić, organizator Kinđurijade.