magazin
76

Kako se teško bolesnoj djevojčici ostvarila životna želja

Klix.ba
Osmogodišnja Emilia Palmer iz Herefordshirea u Velikoj Britaniji je zbog jake upale pluća, koju je preboljela prije dvije godine, doživotno vezana za invalidska kolica.

Djevojčica je oduvijek imala želju da se provoza u rozom Lamborghiniju, no nije vjerovala da će se njena želja ostvariti, sve dok na scenu nije stupilo humanitarno udruženje Rays of Sunshine.

Naime, oni su uspjeli pronaći bogataša voljnog da posudi svog Lamborghinija Aventadora na jedan dan kako bi se djevojčici vratio osmijeh na lice. I ne samo to, vlasnik luksuznog automobila nije imao ništa protiv da se njegov ljubimac na četiri točka privremeno oboji u rozu boju.

Emilia je imala još jednu želju, a to je da za volanom sjedi Top Gearov zabavljač i vozač Richard Hammond. I baš tako je bilo. Hammond je pristao da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji. Došao je po djevojčicu u "kočiji iz snova", a zatim je vozio po aerodromskoj pisti.

Hammond je kazao da je za njega bila privilegija da učestvuje u tako inspirirajućoj, pozitivnoj i jedinstvenoj prilici.

"Emilia je bila veoma šarmantna i predivna. Mislio sam da će biti sramežljiva, ali je ona sve vrijeme čavrljala. Zaista je inspirirajuće koliko ljudi mogu biti hrabri", rekao je Hammond.

Oduševljena Emilijina mama Rachel se zahvalila svima koji su pomogli da se životna želja njene kćerke ostvari u tako kratkom roku.

"Bio je to fantastičan dan koji ćemo svi pamtiti", kazala Rachel Palmer, piše britanski Express.