magazin
0

Julian Assange kroz repanje i ples se obratio glasačima

Klix.ba
Osnivač WikiLeaksa Julian Assange, koji se kandidirao za izbore Australiji koji će se održati sljedećeg mjeseca, napravio je satiričnu repersku poruku o nacionalnoj politici.

Uprkos tome što se još nalazi u Ambasadi Ekvadora u Londonu, zviždač platinaste kose pojavio se na iznenađenje svih u Rap Juice Media showu.

Assange je izveo performans s vlastitim riječima pjesme "You're The Voice" Johna Franhama. Video spotnaslovljen "Game of Polls"producirali su Giordano Nanni i Hugo Farrant.

"Imamo šansu da okrenemo stranice. Mi možemo pisati ono što želimo pisati. Moramo učiniti da stvari procure kako bi bili hrabriji", riječi su Assangeove pjesme.

U spotu Assange stoji sa šest drugih kandidata WikiLeaks stranke za izbore koji će se održati 7. septembra.

"Bili smo iznenađeni da je Julian priostao na Farnhamovu ideju. Shvatili smo da i on poput nas može vidjeti humor i moć na taj način. Čovjek je mrtav ozbiljan kada je u pitanju njegova misija, ali ujedno ima predivan smisao za humor", rekli su Nanni i Farrant u izjavi.

Dodali su kako se Assange zaista zabavio i uživao u glumi, repanju, pjevanju i kostimiranju.

Također, najavio je WikiLeaks zabave u SAD-u, Irskoj i drugim mejstima, kao dio kampanje.

Assange živi u Ambasadi Ekvadora od juna prošle godine i bori se da ga Velika Britanija ne izruči Švedskoj gdje ga vlasti optužuju za seksualne zločine.