magazin
0

Jack Daniel's ponovo podržava Sarajevo Film Festival

Klix.ba
Legendarni američki whiskey Jack Daniel's je proteklih godina donosio Sarajlijama i gostima Sarajevo Film Festivala vrhunsku zabavu. I ove godine Jack Daniel's podržava 18. izdanje najpoznatijeg i najznačajnijeg filmskog festivala u jugoistočnoj Evropi, uz jedinstvenu kombinaciju dobre muzike i filmova, i naravno, nezaobilaznog Jack Daniel's whiskeya.

Tokom ovogodišnjeg SFF-a, Jack Daniel's se potrudio da posjetitelji uživaju u vrhunskoj zabavi. Upravo su uz Jack Daniel's održani i Welcome Drink na festivalskom trgu i gala prijem u Hotelu Europe prvog dana Festivala, u petak, 06. jula. Jack Daniel's je također bio i ponosni pokrovitelj prvog koncerta u okviru Sarajevo Music Stagea 2012, na kojem su u petak, 06. jula, u sarajevskom Domu mladih, nastupili beogradska grupa Vroom i čuveni sarajevski bend Bombaj štampa.

A do kraja Sarajevo Film Festivala, osim u srijedu, 11. jula, u cafeu Meeting Point se svake večeri održavaju Jack Daniel's partyji s početkom u 20 sati. Posjetitelji imaju priliku da uživaju u izvrsnoj elektronskoj muzici koju pušta DJ Manyo, te u ukusnim koktelima na bazi Jack Daniel's whiskeya, uz prisustvo ljubaznih hostesa. Jack Daniel's se služi i u VIP-u hej! Otvorenog kina, a bit će i sponzor CineLink i Competition Partyja u četvrtak, 12. jula te Audience Award Partyja u subotu, 14. jula / u Meeting Pointu.

Legendarni američki whiskey postoji već 146 godina i najprodavaniji je whiskey na svijetu, zahvaljujući Jacku Danielu koji je davne 1866. godine zvanično registrirao destileriju koja je danas najstarija registrirana destilerija u SAD-u i jedan od spomenika američke historije i kulture. Destilerija Jack Danielsa u Lynchburgu, Tennessee, danas posluje u sklopu grupacije Brown-Forman, a whiskey se još uvijek proizvodi na način kako je to radio i sam gospodin Jack Daniel, još prije više od 150 godina.

Jack Daniel's vas poziva da uživate u odličnoj festivalskoj atmosferi uz jedinstvenu kombinaciju whiskeya, filmova i muzike.