Sarajevo Holiday Market
0

Jack Daniel's Night sa grupom Pakt 5

.
S partija u novogodišnjoj noći (Foto: Vanja Čerimagić)
Prvi dan Nove 2012. godine je pred nama, a Coca-Cola Sarajevo Holiday Market je nakon najluđe noći 2011. godine i dalje tu za sve građane i posjetitelje Sarajeva.

Izlagači na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu predstavit će svoje proizvode svima onima koji će u šetnji nakon novogodišnjeg slavlja posjetiti Trg oslobođenja – Alija Izetbegović, te pregledati njihovu ponudu. Jedan od štandova je i štand Jack Daniel'sa, nadaleko poznatog američkog whiskeya, kojeg mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Ove godine je proslavljena i 161. godina od rođenja Jacka Daniela, čovjeka kojem pripadaju zasluge za postojanje Jack Daniel's whiskeya, koji je dobitnik najvećih svjetskih priznanja za kvalitet. Destilerija Jacka Daniel’sa u Lynchburgu, Tennessee, još uvijek ovaj whiskey proizvodi na isti način kako je to radio i sam Jack Daniel prije 150 godina. Na štandu Jack Daniel'sa na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu možete pronaći i Jaegermeister, Campari, kruškovaču Roner, Sky Vodku..., poznate brendove čiji je ekskluzivni zastupnik girma G3 Studio d.o.o. iz Širokog Brijega. Štand Jack Daniel'sa, kao i štandove drugih izlagača, možete posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata.

Danas će ispred velike jelke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu biti održan i novogodišnji koncert za djecu, s nastupom dječije zvijezde Jasne Zečirević Jacy i njene prateće grupe. Najmlađe, ali i one malo starije, očekuje izvrsna zabava uz fenomenalan nastup ove mlade muzičke zvijezde, a onima koji budu najglasnije pjevali Djeda Mraz će podijeliti i paketiće. Dođite u 17 sati na koncert koji je poklon Sarajevo Holiday Marketa građanima i posjetiteljima Sarajeva za Novu 2012. godinu, Godinu snova.

Naravno, djeci će i danas na raspolaganju biti brojne zabavne aktivnosti u ASA Čarobnom svijetu, a Djeda Mraz i vilenjak će se s njima družiti od 12 do 14 sati te od 16 do 20 sati u Coca-Cola kućici. U Souvenir Shopu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa roditelji mogu kupiti i paketiće za djecu, koje potom Djeda Mraz može uručiti djeci uz fotografiranje.

Sinoć je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održan New Year's Eve Party sa bendom Blavors. Jedan od najpoznatijih sarajevskih klupskih bendova je u Sarajevsko pivo Holiday Pubu u novogodišnjoj noći izveo obrade najpoznatijih muzičkih hitova u svom prepoznatljivom stilu te zabavio mnogobrojnu publiku koja je uživala u odličnoj atmosferi. Prisutni u Sarajevsko pivo Holiday Pubu tako su u Novu 2012. godinu ušli uz vrhunsku muziku i zabavu.

Zabava se nastavlja i večeras – u Holiday Pubu bit će održan Jack Daniel's Night sa bendom Pakt 5. Ovo će biti druga Jack Daniel's noć u Holiday Pubu u okviru Sarajevo Holiday Marketa, nakon izvrsnog nastupa Tanje Jovičević i benda Rich Bitch za Božić. Pakt 5 postoji od 2001. godine, i smatra se jednim od najboljih sarajevskih rock bendova, a članovi benda su Dino Olovčić (klavijature), Muris Varajić (gitara), Edin Hadžagić (bubnjevi), Alen Ekmečić (bas gitara) i Dženi Olovčić (vokal). Drugi Jack Daniel's Night sa bendom Pakt 5 u Holiday Pubu ponudit će izvrstan provod i odličnu atmosferu, a svi ljubitelji dobre rock and roll muzike su dobrodošli. Start je od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa.