magazin
26

Glasajte za bh. predstavnike na takmičenju Red Bull Can You Make It?

Klix.ba
Prijave za takmičenje Red Bull Can You Make It? su zatvorene i počinje online glasanje za izbor najboljih timova, koji će učestvovati u takmičenju.

Glasanje traje do 25. februara i odlučit će ko će u aprilu spakovati kofere i krenuti na ludo putovanje Evropom, na kojem su jedino platežno sredstvo limenke Red Bulla. Među njima ima mjesta i za jedan tim iz BiH.

Stotine tročlanih studentskih timova iz cijelog svijeta snimilo je kratke videoklipove, u nadi da će biti izabrani za učešće u takmičenju. Njihova videopredstavljanja mogu se pogledati na web stranici www.redbullcanyoumakeit.com, na kojoj će se sa drugim timovima iz svojih zemalja boriti za online glasove. Važan je svaki “lajk” i na glasačima je da pomognu svom omiljenom timu.

Svaka zemlja ima određen broj timova koji će na osnovu online glasova na stranici proći u finalni izbor. U posljednjoj fazi, žiri će između tih finalista odabrati konačna 164 tima. Iz BiH na takmičenje se prijavio 21 tim. Četiri tima iz BiH, koja 25.2. budu imala najviše glasova će ući u finalnu fazu, gdje će žiri da odabere jedan tim koji će dobiti pravo učešća u ovom nesvakidašnjem takmičenju.

Onima koji su propustili rok za prijave, agencija Contiki pruža priliku da se prijave za takmičenje kao dio njihove ekipe. Prijave za Contiki Team počele su 18. januara i traju do 21. februara. Svi detalji su dostupni na http://www.contiki.com/wildcard. Pravo prijave imaju svi stanovnici planete Zemlje starosti između 18 i 35 godina, a Contiki će odabrati tri pojedinca koji će direktno ući u takmičenje kao 165. ekipa.

Više informacija i glasanje za timove na www.redbullcanyoumakeit.com.