Dance Fest u Novom Sadu
0

VIDEO / Fresh Generation nadmašio Unit X

Sarajevo-x.com
Sarajevska plesna grupa Fresh Generation osvojila je prvo mjesto u kategoriji grupa na takmičenju "Dancer of the Year", koje se u okviru Dance Festa održalo 4.i 5. decembra u Novom Sadu. Ovo je ujedno i njihovo prvo učešće na ovom festivalu.

Na takmičenju su sudjelovale plesne grupe i pojedinci iz regije Balkana. Među članovima žirija sjedio je poznati njemački bboy plesač Niels Robitzky AKA Storm

Nakon pobjede na Street Dance Challengeu, koji je 29. maja 2010. održan na Trgu djece Sarajeva, Fresh Generation je pokazao svoje umijeće, kreativnost ali i upornost, te činjenicu da može biti konkurent grupama kao što je UNIT X, te nadmašiti ih.

Dance Fest Novi Sad je plesna manifestacija koja okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere i koreografe. Cilj festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmjenu ideja i podršku umjetnicima u plesnoj umjetnosti. Svi učesnici su imati priliku da, osim plesa, promovišu i svoje naslijeđe, tradiciju i kulturu. Festival je imao takmičarski i revijalni karakter.