magazin
21

Francuski "daredevil" preminuo nakon što je pao sa 30 metara visine

Klix.ba
Tancrede Melet, poznat po izvođenju "vratolomija" na velikim visinama, preminuo je kada je pao izvodeći eksperiment na užetu povezanim balonima na više od 30 metara visine u Francuskoj.

Melet je učestvovao u umjetničkom projektu i okviru kojeg je hodao po užetu zakačenom između dva balona u zraku. Tragični incident dogodio se u Dromeu.

Imao je 32 godine i bio je otac jednog djeteta. Pripadao je grupi "Flying Frenchies" koji su poznati po svojim šetnjama po opasnim između planinskih vrhova kojima su prkosili smrti.

"Tancrede Melet, strastveni zaljubljenik u život, napustio nas je iznenada. Ostavio je iza sebe predivne uspomene, osjećaj slobode i glave pune snova", napisale su njegove kolege.

Većinu zastrašujućih performansa izvodio je iznad planina i brda. Zbog ljubavi prema ovome ostavio je i posao inžinjera prije četiri godine.

"Njegov moto je bio: 'Isprobaj sve barem jednom'. Volio je misliti izvan okvira i miksati njegove različite vještine kako bi stvorio fascinantne rezultate", kazale su kolege.

Tancerdova strast je postala i posao. Pojavljivao se u velikom broju reklama i videa, te je učestvovao u brojnim emisijama - zabavnim i edukativnim.