magazin
169

Fotografija djevojke u bikiniju obišla svijet i dirnula mnoga srca

Klix.ba
Fotografija koja je obišla svijet
Kada je 23-godišnjoj Engleskinji Bethany Townsend dosadilo skrivanje vrećica na trbuhu nakon kolostomije, fotografisala se u bikiniju i tu je fotografiju objavila na Facebooku. Fotografiju je lajkalo više od 195.000 ljudi, a podijeljena je više od devet miliona puta.

Bethany više nema nesigurnosti koje je nekada imala i nada se da će moći pomoći i drugim ljudima koji žive s Kronovom bolesti da vrate svoje samopouzdanje.

Prelijepa 23-godišnjakinja je oboljela od Kronove bolesti, hronične upale crijeva, kada je imala samo tri godine. Imala je nekoliko operacija tokom proteklih godina, a rezultat su dvije vrećice na trbuhu u koje odlazi probavljena hrana. Iako je bila sretna što je to sve preživjela, bila je shrvana činjenicom da će cijeli svoj život provesti s vrećicama od kolostomije. Odustala je od svog sna da bude manekenka, a potištenost je nije prošla ni kada se udala za 33-godišnjeg Iana koji joj pruža veliku podršku.

No, kada je par otputovao u Meksiko prošle godine odlučila je da ove vrećice neće upravljati njenim životom. Obukla je bikini i fotografisala se. Fotografiju, na kojoj se vide vrećice, postavila je na Facebook i objasnila zbog čega nosi vrećice.

Šest mjeseci poslije Bethany je svoju fotografiju poslala udruženju za oboljele od Kronove bolesti. Udruženje je fotografiju objavilo na svojim stranicama i tako mnogim oboljelima pružila inspiraciju i podršku, piše The Huffington Post.

"Ako mogu inspirisati ili pomoći drugima koji su u istoj situaciji da se osjećaju malo bolje, onda sam stvarno sretna", rekla je Bethany.