Film/TV
10

Zvijezde slavnog filma "Slumdog Millionaire" nekada i sada

Klix.ba
Dev Patel i Freida Pinto 2009. godine (Foto: EPA)
Bliži se još jedna dodjela Oscara, a prije tačno sedam godina "Slumdog Millionaire" (kod nas prevođeno kao "Milioner sa ulice" i "Milijunaš iz blata") je pokorio svijet filma.

Drama britanskog režisera Dannyja Boylea oduševila je javnost i postala film produkcije Fox Searchlight Picture sa najviše zarađenog novca na svim krajevima planete.

U kultnom filmu na koji je Indija ponosna i koji je osvojio osam Oscara glumio je simpatični par Dev Patel i Freida Pinto. Uz njih smo gledali i Anila Kapoora, Iffrana Khana i Madhura Mittala. Uz filmsko ostvarenje ostala je poznata i pjesma "Jai Ho" legendarnog A.R. Rahmana, koju su kasnije prepjevale i djevojke iz tadašnjeg benda Pussycat Dolls.

Film je uz osam od deset Oscara za koje je bio nominovan osvojio i sedam od 11 nagrada BAFTA, te sva četiri kipića Zlatnog globusa za koje je imao nominacije.

Patel i Pinto su od tada dobro utabali put ka slavi, a koliko su se promijenili u posljednjih sedam godina možete pogledati u fotogaleriji koju donosimo.