Film/TV
78

Zombiji na drugi način: "Fear The Walking Dead" dobio visoke ocjene

Klix.ba
Spinoff serije "The Walking Dead" zvanično je premijerno prikazan u nedjelju, a prve kritike pozdravljaju ovaj dugo najavljivani horor serijal.

Riječ je o seriji "Fear The Walking Dead" koja prati iskustvo preživjelih ljudi na početku izbijanja epidemije koja će posljedično izazvati svojevrsnu zombi apokalipsu prikazanu u matičnoj seriji.

S obzirom na planetarnu popularnost serije "The Walking Dead", za očekivati je bilo pojavljivanje nezaobilazno velikih očekivanja za seriju-kćerku. Kako stvari stoje nakon premijere, izgleda da su kritičari izuzetno zadovoljni.

Premijeru je gledalo više od 10 miliona Amerikanaca, a New York Post je prvoj i drugoj epizodi dao tri od četiri zvjezdice.

"Prve dvije epizode su zastrašujuće privlačne i predstavljaju odličan primjer kako teška atmosfera može biti izuzetno efikasna", stoji u New York Postu.

Kreatori serije iz kuće AMC zasad su najavili samo dvije sezone. Prva će imati samo šest epizoda, dok će druga imati 15, a premijerno će biti prikazana 2016. godine. O eventualnoj trećoj sezoni odlučuje opća popularnost serijala koja će biti testirana u narednim mjesecima.