Film/TV
0

"Zločesti Djed Mraz" u kinima

NINA
Od četvrtka 23.12. premijerom u Sarajevu započet će proslava vrele filmske zime u Sarajevu. Film "Bad Santa" ("Zločesti Djed Mraz") u režiji Terry Zwigoffa uznemirio je američke republikance, a američku naciju osvojio u najkraćem vremenskom razdoblju.

Naslovnu ulogu između ostalih ostvario je i Billy Bob Thornton za kojeg kritika smatra da je ulozi nestašnog bradonje briljirao.

“Bad Santa” je priča o dva kriminalca koji prerušeni u Djed Mraza i njegovog pomoćnika Viljenjaka. Kreću u pohod na supermarkete. Atmosfera je savršena, i čini se da su svi supermarketi drugi dom hiljadama mušterija. Umjesto da šire praznični duh ovaj opasni prerušeni duo ima za cilj opljačkati svaku radnju, ali stvari se neće odvijati u nihovu korist. Svako želi sliku sa Djedom Mrazom i svi očekuju pitanje da li su bili dobro ili loši u godini koja je na izmaku. Međutim, niko ne zna da ovog bradonju to uopće ne zanima. Strategiju krađe najviše će poremetiti osmogodišnji dječak koji će lopovima održati lekciju o pravom vrijednostima Božića…

Termini prikazivanja filma u kinu Meeting Point su: 19.00 i 21.00.