Majka Heatha Ledgera
0

Zlatni globus dobit će Matilda

Sarajevo-x.com
U ekskluzivnom intervjuu za magazin People majka poznatog glumca, koji je u nedjelju navečer posthumno nagrađen Zlatnim globusom, izjavila je kako će ova prestižna filmska nagrada na kraju dospjeti u ruke osobe "koja mu je najviše značila u životu", njegove kćerke Matilde.

"Pretpostavljam da će sve nagrade na kraju završiti kod Matilde. Ona je sada premlada, ali kasnije će sve stvari pripasti upravo Matildi", otkrila je Sally Bell novinaru magazina People u svom domu u Perthu.

Bell je također izjavila kako ona i njena porodica "pucaju od ponosa" zbog priznanja koje je njihov sin dobio zahvaljujući fantastično odigranoj ulozi psihotičnog Jokera u filmu "The Dark Knight", a koja mu je zaista "prirasla srcu".

"To je tako fantastično i divno nasljeđe za njegovu kćerku. Matilda će oko sebe imati mnoštvo ljudi koji će joj moći pričati o očevim ostvarenjima i poštovanju koje je uživao u ovoj industriji", dodala je.

"Mnogo je emocija upleteno u sve ovo i mi se najprije moramo izboriti s time, kako bismo se mogli opustiti i uživati u ovim trenucima", pokušala je objasniti majka glumca koji se 1999. godine proslavio ulogom u romantičnom tinejdžerskom filmu "10 Things I Hate About You".

Također je izjavila da bi, iako su posljednja dešavanja pravi emocionalni tobogan za Ledgerovu porodicu, Heathu sigurno mnogo značilo priznanje od njegovih kolega, jer to mu je na kraju uvijek bilo najvažnije".

Podsjećamo, 22. januara prošle godine iznenadna smrt dvadesetosmogodišnje zvijezde filmova "The Patriot" (2000), "Monster's Ball" (2000) i "A Knight's Tale" (2001) šokirala je njegovu porodicu, prijatelje, kolege i obožavatelje širom svijeta, a detaljni toksikološki testovi pokazali su da se radilo o slučajnom predoziranju lijekovima.