Od 5. maja u Cinema Cityju
0

Zduhačke avanture stižu u Sarajevo

Sarajevo-x.com
Novi domaćI film "Zduhač znači avantura", u produkciji Aquarius Ogilvyja iz Banje Luke i Rekreativne produkcije iz Beograda, a u koprodukciji RTRS-a, kojeg potpisuje Milorad Milinković, u sarajevski Cinema City dolazi 05. maja. Nova urnebesna komedija bit će prikazivana svakodnevno u nekoliko različitih termina.

Film će nakon Sarajeva biti prikazivan i u drugim gradovima Federacije Bosne i Hercegovine, a od početka aprila prikazuje se u kinima u Republici Srpskoj i Srbiji, a u toku su pregovori sa distributerima u Hrvatskoj I Sloveniji.

U komediji neobičnog imena, koju je do sada pogledalo više od 10.000 ljudi, glavne uloge pripale su novim nadama bh. glumačke scene, te tako jednu od dvije glavne muške uloge igra Zlatan Vidović, mladi banjalučki glumac koji se u filmu zove Nenad, a njegov rođak u filmu je Vujadin Milošević koji igra ulogu Uroša, beogradskog mladića.

Glavne ženske uloge igraju Jelisaveta Orašanin kao Marija i Katarina Ilić kao Sindi, koje su Uroševe drugarice iz razreda. Sreću se sasvim slučajno, kako to u zduhačkim pričama i biva, i svako zbog svog posla kreće u Banju Luku. Njih dvije da bi snimile reklamni spot za Osiguravajuću kuću, a njih dvojica da bi stigli na Demofest koji počinje na Kastelu.

"Ja lično volim filmove koji su zabavni i duhoviti, ali da u sebi imaju i ''ono nešt''', što ih čini drugačijima i daje im dublju notu, nešto zbog čega film ne zaboravite čim izađete iz kino sale, već vam u malom mozgu ostaju slike ili pitanja, ili prosto emocije. Sad, ja se nadam da je ovaj film takav. Još jedan (veliki) plus je činjenica da je reč o tzv. road komediji", istakao je režiser Milorad Milinković.

Paralelno sa njima, još jedna ekipa predvođena Maksom, kojeg glumi Marko Gvero, kreće na Demofest. Ekipu čine dva mladića, fanovi Demofesta, i jedan tezgaroški bend koji na putu do Banje Luke svira po različitim kafanama i prolazi kroz razne zgode i nezgode.

Nije tu kraj. U Banjoj Luci u kampu su i izviđači. Da biste shvatili njihov značaj morat ćete pogledati film.

Film je sniman najvećim dijelom u Banjoj Luci i Trebinju.

"Gostoprimstvo na koje smo naišli u oba ova grada bilo je zaista veličanstveno. Direktor fotografije nije morao dodatno da radi na fotografiji i njenoj kompoziciji jer je priroda savršena. Nismo investirali mnogo novca koliko bismo morali na bilo kojoj drugoj destinaciji u regiji, zbog izuzetnog razumjevanja svih nadležnih gradskih službi i ostalih gradskih preduzeća",istakla je Brankica Janković, producent filma.

U filmu glume i velika glumačka imena, Nikola Kojo, Žika Todorović, Marko Živić i Nikola Pejaković,a li je akcenat na mladim glumcima koji će vas pozitivno iznenaditi.