Film/TV
0

Završen prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni"

FENA
Richard Gere u Sarajevu; Foto: Reuters
Richard Gere u Sarajevu; Foto: Reuters
Prvi dan snimanja igranog filma "Odmor u Bosni" reditelja Richarda Sheparda završen je uspješno u utorak oko 19.30 sati.

Holivudska zvijezda Richard Gere danas je snimao scene rano ujutro na lokaciji Alfakovca, a večeras od 18 do 19.15 sati na lokaciji pored hotela Holiday Inn gdje se snimala "Snajper aleja" odnosno kako je bilo 1992. godine.

Holivudsku zvijezdu, nakon što je došla na snimanje ispred Holiday Inna dočekali su brojni obožavetelji koji su posmatrali snimanje. Nakon uspješno završenog snimanja scene Richard Gere se pozdravio sa svojim obožavateljima te ja podjelio najsretnijam i nekoliko autograma, a sa nekima se i rukovao te razmjenio par riječi uz neodoljivi osmijeh.

Kako je za FENU izjavio "location menadžer" i izvršni producent "Scout Filma" Edin Šarkić sutra se snimaju scene na lokaciji Baščaršije, odnosno period 2000.-te godine, to jeste pet godina poslije Deytona.

Ekipa filma "Odmor u Bosni" snimat će na lokacijima Sarajeva u narednih desetak dana, a nakon toga odlazi u Hrvatsku gdje nastavlja snimanje koje će trajati još pet sedmica.