Film/TV
0

Zavirite u fotografije zvijezda serije "Djevojka imena Feriha"

Sponzorirani članak
Moderna bajka "Djevojka imena Feriha", koju gledatelji mogu pratiti na programu OBN televizije svakim radnim danom u terminu od 20 sati, u potpunosti je osvojila njihova srca.

Upravo je ova serija vinula u glumačke visine četvero mladih glumaca: Hazal Kayu, Çağatayja Ulusoyja, Yusufa Akgüna i Ceydu Ateş, a na fotografijama pogledajte kako su izgledali kao djeca.

Kayu je odrasla u bogatoj obitelji pravnika, pohađala je časove baleta i violine te govori nekoliko stranih jezika. Prije naslovne uloge u seriji "Djevojka imena Feriha", Hazal je prvo glumačko iskustvo stekla u seriji "Strasti Orijenta". Prošle godine prihvatila je ulogu u "Son Yaz- Balkanar 1912.", seriji koja se snimala u Makedoniji, gdje je bila na privremenom boravku. Hazal se okušala i na velikom ekranu i to u filmu "Ay Büyürken Uyuyamam". A najnovija uloga koju je ostvarila je ona u seriji "A.Ş.K".

Jedan od najzgodnijih glumaca današnjice, 22-godišnji Çağatay Ulusoy rođen je 23. septembra 1990. godine u Istanbulu. Cagatay je 2009. godine počeo raditi kao model, a samo godinu dana kasnije osvojio je laskavu titulu najboljeg modela Turske. Časove glume pohađao je u školi Ala Algan, a glavna uloga u seriji "Djevojka imena Feriha" je prvi veliki projekt na kojem je radio. Prije uloge Emira, Cagatay je snimio film "Anadolu Kartallari", u kojem je utjelovio Ahmeta Onura. U slobodno vrijeme voli svirati gitaru i igrati košarku, a njegov san je jedan dan osvojiti Oscara.

Zanosna turska glumica, voditeljica i model Ceyda Ateş, koja u seriji glumi pomalo zločestu bogatašicu Hande, rođena je u Ankari 14. septembra 1987. godine. Već od malih nogu Ceyda je bila prava ljepotica: pobijedila je na dječjem izboru ljepote sa samo pet godina te tako zakoračila u svijet televizije. Pohađala je časove glume u Kulturnom centru Barış Manço, a jedno vrijeme je radila i kao voditeljica showa Dizi Magazin na kanalu Cine5. Do 25. godine Ceyda je nanizala više od 30 uloga u televizijskim serijama te na filmu, a uloge u serijama "Yer Gök Aşk", "Doludizgin Yıllar" i "Yalan Dünya" samo su neke od njih.

Turski glumac Yusuf Akgün, kojeg je bosanskohercegovačka publika upoznala u ulozi Emirova najboljeg prijatelja Korayja, rođen je u Istanbulu 11. septembra 1984. godine. Pohađao je srednju školu Bilge Kagan, a 2003. godine upisuje studij glume na Univerzitetu Yeditepe. Dosad je ostvario uloge u serijama "Djevojka imena Feriha", "Beni Böyle Sev", "Hepsi bir", "Derdest", "Saklı Hayatlar" te kratkom filmu "Paradox".