Film/TV
0

Zadnja sezona Sopranosa počela se emitovati u Americi

Sarajevo-x.com
Jedna od najboljih serija koja se pojavila na TV ekranima, započela je svoju posljednju sezonu prikazivanja. Sopranosi će u narednih devet epizoda, koliko ih je za posljednju sezonu snimljeno, završiti svoju priču koja traje već deset godina.

Mnogi su mrtvi, a mnogi će tek umrijeti. Veliko je pitanje šta će se desiti sa Tonyem? Hoće li doživjeti kraj? Ovakva pitanja su održavala seriju uzbudljivom. Likovi su umirali brzo i neočekivano. Zato mnogi fanovi vjeruju da će i sam Tony biti ubijen na kraju.

"Teško se oprostiti od serije. Nikada nisam imala posao koji je trajao 10 godina" rekla je Edie Falco, koja igra Carmelu Soprano, suprugu mafijaškog bosa Tonya (James Gandolfini).

Serija nije doživjela veliki uspjeh od samog početka. Zamršena priča sa momentima okrutnog nasilja i neugodnog humora, nije se baš činila previše privlačnom, tako da su je četiri velika američka studija odbila. I napokon je HBO prepoznao ono nešto u njoj i saga je počela.

Serija je bila najuspješnija prije pet godina kada je u prosjeku, jednu epizodu gledalo oko 11 miliona ljudi, dok je do ove sezone brojka gledanosti pala na 8,5 miliona po epizodi.