Film/TV
0

“Začarana“ za kraj godine u Meeting Pointu

Sarajevo-x.com
Na kraju kalendarske godine u kino Meeting Point iz Disneyeve radionice stiže film Začarana koji je osvojio srca publike i ostvario veliki uspjeh na kino blagajnama sa zaradom od više od 150 miliona dolara.

Film Začarana u kinu Meeting Point će igrati od četvrtka, 27. decembra u terminima od 17 i 19 sati, a subotom i nedjeljom i u okviru Porodičnog kina u ustaljenim terminima od 12 i 14 sati.

Disneyeve bajke uvijek imaju šarma, a uz to su vrhunski isproducirane i animirane. U Začaranoj je bajka spojena s modernom igranom romantičnom komedijom i kao takva predstavlja idelanu zabavu za cijelu porodicu posebno u danima blagdana.

Začarana je uspjela začarati i kritičare jer su o ovom filmu napisane pozitivne kritike. Svi su oduševljeni izvedbom Amy Adams, a Daniel Eagan iz Film Journal Internationala pohvalio je i ostale elemente napisavši “film je ekspertno napravljen spoj komedije, romantike i avanture i biće jednako zanimljiv i zabavan djeci kao i odraslima“. Pohvale kritike su zavrijedili i ostali članovi glumačke postave - Patrick Dempsey koji je i ulogom u ovom filmu izmamio uzdahe pripadnica ljepšeg spola, te Susan Sarandon i James Marsden.

Giselle (Amy Adams) je prelijepa princeza koja živi u čarobnom svijetu i sanja da će jednog dana upoznati pravu ljubav. Ona upoznaje princa Edwarda (James Marsden) i njih dvoje se zaljube, te se dogovore da će se vjenčati sljedeće jutro. No, to se nikako ne sviđa prinčevoj maćehi, zloj kraljici (Susan Sarandon), jer ona u Giselle vidi prijetnju za svoju krunu. Kako bi je uklonila zla maćeha princezu gurne u začarani bunar koji je odvodi stvarni svijet, u New York.

Giselle je izgubljena u haosu savremenog svijeta i očajnički joj je potrebno malo čarolije. No, kada se princeza počinje zaljubljivati u šarmantnog advokata (Patrick Dempsey) koji joj je priskočio upomoć – iako je već zaručena za savršenog princa iz bajke u svom svijetu, Edwarda – prisiljena je zapitati se: može li ljubav iz bajke preživjeti u stvarnom svijetu?