Kina
0

Zabranjeno prikazivanje novog filma Willa Smitha

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Novi naučnofantastični triler u kojem glavnu ulogu ima Will Smith krajem decembra će se početi prikazivati širom Azije, ali ne i u Kini.

Kako saznaje Associated Press, novi film sa Willom Smithom u glavnoj ulozi "I Am Legend" još nije dobio zeleno svjetlo za prikazivanje u Kini, što samo potvrđuje glasine da je kineska vlada uvela privremenu zabranu prikazivanja američkih filmskih ostvarenja s ciljem razvoja domaće filmske industrije. Kineska regulatorna agencija oštro je demantovala ove glasine.

"Trudili smo se da dobijemo dozvolu za prikazivanje ovog filma, ali izgleda da se samo određen broj stranih filmova može prikazivati u Kini", kazao je u petak Smith novinarima u Hong Kongu.

Holivudski glumac se također sastao sa predsjednikom Kineske filmske grupacije Hanom Sanpingom kako bi pokušali dobiti potrebno odobrenje za prikazivanje filma "I Am Legend".

Film "I am Legend" već je dobio zeleno svjetlo za prikazivanje u Hong Kongu, Indiji, Indoneziji, Južnoj Koreji, Maleziji, Filipinima, Singapuru, Tajvanu i Tajlandu.

Novi triler je baziran na istoimenom romanu Richarda Mathesona, a radnja je smještena u New Yorku gdje je Smith jedan od malobrojnih preživjelih od smrtonosne epidemije koja je zavladala svijetom. Ovaj roman je već dva puta doživio filmsku verziju i to 1964. godine kao film "The Last Man on Earth" i 1971. godine kao film "The Omega Man".