Film/TV
0

Zabranjena reklama sa školarkom koja izvodi striptiz

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
TV reklamom, koja prikazuje ženu u školskoj uniformi kako izvodi striptiz, prekršena su prava oglašavanja, izvijestili su službenici.

Reklama je bila puštena u nedjelju ujutro u 08:30 i popodne na The Hits kanalu, popularnom muzičkom kanalu koji emituje Freeview, dostupan u skoro devet od deset kuća u Velikoj Britaniji.

Na reklami je prikazana grupa muškaraca i žena koji su odjeveni u školske uniforme i koji plešu ispred škole. Jedna od žena je prikazana kako izvodi striptiz pred muškarcem u učionici.

Sudeći po predstavnicima organizacije Advertising Standards Authority (ASA), “Ona je nosila crveni grudnjak i gaćice ispod uniforme”.

Glas na reklami je objavio: “Postavite sad video na svom mobitelu…Downloadujte ga sad. U prodavnicama je već od ponedjeljka”.

Organizacija je bila upozorena da je reklama, koja je sadržala “seksualno provokativni sadržaj”, bila puštena u nedjelju ujutro, kada veliki broj djece gleda ovaj kanal.

“Iako nismo uzeli u obzir da bi reklama mogla stresno djelovati na posjetioce, shvatili smo da je neprikladno da reklamu vide djeca”.

Snimka je bila preuzeta sa muzičkog videa za pjesmu “What`s it gonna be”. ASA je izdala obavijest da je The Hits trebao povesti više računa i da su shvatili da postoji mogućnost da djeca u to vrijeme gledaju kanal.

Predstavnici TV emitera su obećali da neće puštati reklamu ponovo, objavio je Telegraph.