Film/TV
0

"Zaboravljeni" u kinima od 4. januara

Sarajevo-X
Novu filmsku 2005. godinu Art Company u kinu Apolo započinje 4. januara distribucijom jednog od najinteresantnijih filmova jesenje amerilčke sezone, paranormalnim trilerom "The Forgotten" (Zaboravljeni).

Novi biser trenutno vrlo popularnog žanra koga je proslavio M.Night Shyamalan sa mega hitom "Šesto čulo", rediteljski potpisuje vrlo iskusni američki autor Joseph Ruben, boljim poznavateljima filma znan po sjajnim trilerima "Pravi vjernik" i "Spavam sa neprijateljem", a naslovnu ulogu preuzela je jedna od trenutno najvećih zvijezda američkog filma Džulijen Mur.

Prije dvije godine za Oskara dvostruko nominovana glumica u filmovima "Sati" i "Daleko od raja" ponovo briljira u vrlo teškoj ulozi, dok odličnu pomoć na ekranu ima od muškog dijela ekipe kojeg čine junak serije "ER" Entoni Edvards, sjajni Geri Sinis i jedan od trenutno najboljih Britanaca na radu u Holivudu Dominik Vest.

Napeta i tragična priča i odlična glumačka ekipa doprinijeli su da "Zaboravljeni" prošle jeseni doživi otvaranje na prvom mjestu američke top liste i dobaci do totala od gotovo 70 miliona dolara.

U filmu "Zaboravljeni" Murova igra ucviljena majku Teli Pareta, koja se bori sa bolnim gubitkom njenog 8-godišnjeg sina. Ali jednog dana biva zapanjena kada joj njen psihijatar kaže da je ona zapravo stvorila osam godina sječanja na sina kojeg nikada nije imala. Tada uništena žena sreće drugog pacijenta koji je imao slično iskustvo i kreće na misiju dokazivanja postojanja svog sina i svoje pameti...

Paranormalni triler "Zaboravljeni" prikazivaće se u kinu Apolo od 4. januara 2005. godine u redovnim terminima od 18:00 i 20:00 sati.