Film/TV
10

Zabava za svu djecu: Dječiji festival filma u Zenici okupio hiljade posjetilaca

Piše: E. M.
Dječiji film festival (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici se u organizaciji Family centra Ekran od 7. do 13. novembra održava treći Dječiji film festival koji svake godine okupi hiljade posjetilaca u sedam festivalskih dana.

U Family centar Ekran na projekciju filmova za djecu i mlade dnevno dođe više od 1.000 posjetilaca koji uživaju u programskim sadržajima. Na platou ispred zeničkog kina mališane prvo dočekaju kostimirani likovi iz crtanih filmova koji se emitiraju tog festivalskog dana, a zabava se nastavlja uz gigantski "Čovječe ne ljuti se", "Twister" i druge igre za djecu.

Maša i Medo, Minionsi, Duško Dugouško, Pčelica Maja i mnogi drugi likovi svakog dana obraduju posjetioce Dječijeg film festivala u Zenici plesnom zabavom koja se realizira uz pomoć Plesnog studija "Stars".

U izjavi za Klix.ba koordinatorica pratećeg programa DFF-a Lejla Mehica je izjavila da se trude svakog dana osigurati dobru zabavu.

"Plesne zabave, radionice sa bojankama i igrama su dio svakodnevnice u Family centru Ekran ovih dana. Filmski program se sastoji od desetine filmova, a najposjećeniji su "Angry Birds", "Tajne avanture kućnih ljubimaca" i drugi... Narednih dana očekujemo još veliki broj posjetilaca iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona", kazala je Mehica.

Dječiji film festival u Zenici trajat će do 13. novembra, a organizatori su istakli da će nastojati i naredne godine organizovati novu zabavu za djecu.