Film/TV
34

Za vikend posljednja kvalifikaciona emisija Prvog glasa sevdaha

Klix.ba
Amina Hodžić
Originalni muzički show TV1, Prvi glas sevdaha, ovog vikenda obilježava kraj presudne faze takmičenja – kvalifikacija koje su odredile ko od 150 takmičara prolazi u daljni krug, odnosno u četvrtfinale.

U posljednoj, šestoj kvalifikacionoj emisiji, koja je na programu TV1 i stanica Mreže u subotu i nedjelju u 20 sati, saznajemo kompletan spisak onih koji su se direktno plasirali u četvrtfinale, kao i onih kandidata koji su dobili drugu šansu i svoju sreću će okušati u jednoj od dvije planirane baražne emisije.

" U kvalifikacijama bilo je sjajnih kandidata, koji su sve nas iz produkcije showa zadivili svojim glasovnim mogućnostima, ali prije svega velikom ljubavlju prema sevdalinci. Iz svih krajeva naše BiH pjevale su sevdalije svih generacija, na šta smo posebno ponosni, jer projekat je potvrdio da se sevdalinkom ne bave samo stariji, već i omladina", osvrt je predsjednika žirija Seada Seje Pitića.

Nakon posljednjih kvalifikacija, u istom terminu, subotom i nedjeljom u 20 sati, show nastavlja sa uzbuđenjima koje donose dvije baražne emisije.

"Bilo je onih koji su zaista zavrijedili drugu šansu, koji su imali isti zbir ocjena, ili za koje smo procijenili da su blizu da dobiju prolaznu ocjenu. U baražu će svi imati priliku da otpjevaju jednu sevdalinku na matricu po svom izboru, te da se, od devet pjesama koje su prema ocjeni žirija najzahtjevnije za acapella pjevanje, opredijele i predstave sa izvedbom jedne. Očekujem da će baražne emisije biti posebno uzbudljive, a da će kandidati pokazati ozbiljnost i usvojiti sve savjete koje smo im sugerisali prethodni put", poručuje autor projekta i direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić.

Direktan plasman za četvrtfinale iz 6 kvalifikicionih emisija zavrijedit će ukupno 36 kandidata, a baraž će presuditi konačan broj onih koje će gledatelji imati priliku pratiti u nastavku showa.

Snimanje prve četvrtfinalne emisije planirano je za 20. april i održat će se u Centru za djecu i omladinu na Grbavici (Sarajevo) s početkom u 12h, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan, poručuju iz press službe TV1.

Napominjemo, veliko finale showa desit će se 8. juna, a glavna nagrada, za onog koji zasluži "titulu" Prvi glas sevdaha, iznosi 10.000 KM, a očekuje ga i snimanje albuma sevdalinki u produkciji TV1 i Art kuće sevdaha.