Najprofitabilnija zvijezda
0

Willu Smithu titula kralja box officea

Sarajevo-x.com
Tamnoputog američkog glumca, koji se krajem 80-ih godina proslavio glavnom ulogom u humorističnoj TV seriji "The Fresh Prince of Bel-Air", Forbes je proglasio najprofitabilnijom zvijezdom u Hollywoodu.

Zvijezda filma "I Am Legend" zauzeo je sami vrh nove liste koju redakcija magazina Forbes sastavlja na osnovu ukupnog finansijskog uspjeha glumaca u ovoj industriji. Otprilike 150 relevantnih osoba iz svijeta zabave učestvovalo je u ovom istraživanju, a na osnovu kojeg su na kraju prikupljeni podaci o "profitabilnosti" više od 1.400 filmskih zvijezda.

Konačna lista bazirana je na kombinaciji zarada ostvarenih na kino blagajnama, umijeća privlačenja novčanih sredstava i činjenice da li je prisustvo date osobe u filmu "doprinijelo uspjehu na kino blagajnama".

John Burman, direktor Forbesovih specijalnih projekata, američkim medijima je kazao kako "Will Smith može glumiti u svakom žanru", te dodao: "On može nakon snimanja pop filma, snimiti 'Ali', pa 'Seven Pounds' i 'The Pursuit of Happyness', tako da se snalazi u svim svjetovima i mislim da ga publika jednostavno voli gledati na ekranu".

Četrdesetogodišnji filmski producent i reper dobio je čistu desetku i tako iza sebe, na drugom mjestu, ostavio Johnnyja Deppa, Leonarda DiCaprija i zlatni hollywoodski par Brada Pitta i Angelinu Jolie.

Jedine žene među dvadeset hollywoodskih zvijezda sa kojima se najviše i "isplati" raditi svakako su "zgodna žena" Julia Roberts, koja je zauzela 11. poziciju i neponovljiva Meryl Streep (16. mjesto).

Filmovi "Independence Day", "Men In Black" i "Hancock" od prodaje ulaznica na kino blagajnama širom svijeta zaradili su više od 5,2 milijarde dolara, očigledno zahvaljujući činjenici da je upravo Will Smith glumio u njima.

Deset najprofitabilnijih zvijezda u Hollywoodu:

  1. Will Smith
  2. Johnny Depp
  3. Leonardo DiCaprio
  4. Angelina Jolie
  5. Brad Pitt
  6. Tom Hanks
  7. George Clooney
  8. Denzel Washington
  9. Matt Damon
  1. Jack Nicholson
Vezani članci