Film/TV
0

Weaver progovorila o Alienu 5

Klix.ba
Sigourney Weaver je razgovarala sa Chicago Sun-Times novinarom o tome da li će glumiti Ripley u novom Alien filmu, i u koju priču uopće nije zainteresirana.

Što se tiče glasina o još jednom Alien filmu, ona priznaje: "Ridley Scott i ja smo razgovarali o tome nekoliko puta. Ima on nekih ideja. Ako bi napravili dobar scenarij, voljela bih ponovo glumiti Ripley. Uvijek sam se osjećala zahvalnom Ridley Scottu jer mi je on dao moj prvi posao. Zapravo, u prvih par sedmica dok smo snimali Aliena, bila sam tako preplašena da bi Ridley samo rekao 'Ne gledaj kameru', a ja bi rekla 'Kako da je ne gledam, kada mi je ispred face cijelo vrijeme!'".

Na pitanje o radnji novog Aliens filma, Weaver je odgovorila: "Jedina stvar u koju nisam zainteresirana je vraćanje na Zemlju. Vidjela sam onaj Star Trek film gdje se vrate na Zemlju i... zjev. Mislim da je puno bolje ići na neku stranu planetu - posebno sada. Ko sad želi doć na zemlju? Idimo daleko, fantazija je ono što nam treba".

Time je opovrgnula sve dosadašnje glasine o tome da bi se u petom Alien filmu Ellen Ripley vratila na Zemlju, koja bi trebala biti infestirana ljigavim monstrumima.

Ostatak intervjua sa Sigourney Weaver pročitajte ovdje.