Seks, strah i jeza u Cannesu
0

Von Trierov 'Antichrist' izazvao burnu reakciju

Sarajevo-x.com
Von Trier, Dafoe i Gainsbourg poziraju novinarima / Foto: Reuters
Von Trier, Dafoe i Gainsbourg poziraju novinarima / Foto: Reuters
Film 'Antichrist', danskog reditelja Larsa Von Triera, izazvao je buru različitih osjećanja nakon prikazivanja na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, piše Reuters.

U kontroverznom hororu 'Antichrist' glavne uloge ostvarili su izvrsni Willem Dafoe i Charlotte Gainsbourg, a film je već postao glavna tema rasprava na kanskom festivalu.

Spomenuti film priča je o bračnom paru koji pokušava preboljeti nesretnu smrt djeteta. Dafoe, koji glumi psihoterapeuta, pokušava pomoći suprugi da se 'skine' sa teških sedativa pod kojima je bila nakon djetetove smrti.

Par odlazi u usamljenu planinsku kolibu gdje se počinju odigravati bizarne stvari koje su kansku publiku, po pisanju prisutnih novinara, ostavili bez daha.

Sam početak filma poprilično je bizaran jer prikazuje usporeni snimak nesreće u kojoj dijete gubi život dok muziku u pozadini potpisuje slavni Handel.

Film je od strane konzervativnih grupa i nekih kritičara proglašen 'seksualno eksplicitnim i uvredljivim', no reditelj je izjavio da ga negativne kritike ne pogađaju.

"Nemam izvinjenje za 'Antichrista' niti ću ga imati. Ovo je najvažniji film u mojoj karijeri", izjavio je slavni Lars Von Trier.

Film 'Antichrist' trebao je premijeru imati još 2005. godine, no tadašnji izvršni producent filma Peter Aalbæk Jensen je slučajno odao novinarima planirani kraj filma po kojem je 'svijet stvorio Sotona, a ne Bog' što je toliko iznerviralo Von Triera da je odlučio poptuno promijeniti scenarij.

Glavnu ulogu u 'Antichristu' prvobitno je trebala glumiti poznata holivudska glumca Nicole Kidman, no glumica je nakon kraćeg razmišljanja ulogu odbila.

Pogledajte oficijelni trailer filma 'Antichrist':