Film/TV
0

Voditeljicu bez ruke optužuju da plaši djecu

Sarajevo-x.com
Cerrie Burnell, voditeljica BBC-evog programa za djecu žrtva je kampanje roditelja koji ovu djevojku zbog njenog izgleda ne žele gledati na svojim malim ekranima.

Naime, mlada Burnell rođena je bez desne ruke, a zabrinuti roditelji tvrde da to plaši njihovu djecu.

Diskusija o tome treba li voditeljicu zamijeniti ili ne pokrenula je neke veoma neukusne komentare. Jedan od roditelja zaprijetio je da će svojoj kćerki zabraniti da gleda ovaj kanal jer se boji da bi mogla imati noćne more. Drugi roditelj je napisao: "Ne znam je li to samo do mene ili i drugi smatraju da nova voditeljica CBeebiesa može preplašiti djecu svojim invaliditetom?"

Glasnogovornica BBC-a izjavila je da su primili devet formalnih žalbi zbog gospođice Burnell, ali je insistirala na tome da je voditeljica istovremeno dobila i brojne poruke podrške za ono što radi.

Uvrijeđena Burnell, koja ima dijete od četiri mjeseca, odgovorila je kritičarima kako imaju "smanjen mozak" i njihove prigovore nazvala "užasnim", saznaje Daily Mail.

Udruženja osoba s invaliditetom pružila su veliku podršku BBC-u i njihovoj voditeljici, a iz udruge Leonard Cheshire Disability smatraju kako "razumijevanje ljudi s invaliditetom počinje njihovim poznavanjem", te da bi takve osobe trebale da se pojavljuju na televiziji kao nešto što je obavezno, a ne izuzetak.