Film/TV
2

Velika posjećenost multipleksa Cinema City tokom ljeta

FENA
Prvo multipleks kino u Sarajevu - Cinema City u posljednjih je nekoliko mjeseci zabilježilo veću posjećenost u odnosu na isti period prošle godine, što je najvećim dijelom postignuto bogatim i aktuelnim repertoarom domaćih i svjetskih naslova.

Potvrdio je to Feni marketing i programing menadžer Cinema Cityja Ognjen Džinić, naglašavajući da su boljoj posjeti pridonijeli aktuelni svjetski naslovi, kao što su animirani filmovi "Ledeno doba" i "Madagaskar", te druga akciona ostvarenja.

"Veliki broj gledalaca bili su i turisti koji obilaze glavni grad BiH i ponosni smo na činjenicu što oni u sve većem broju dolaze u Cinema City. Posljednjih nekoliko mjeseci na repertoaru imamo tri do četiri filma koji su među prvih pet na američkoj top listi najgledanijih naslova", kazao je on.

Cinema City u protekloj godini zabilježio je oko 300.000 gledalaca, te prikazao 114 filmova, od toga čak 40 svjetskih premijera. Među njima su i iznimno posjećena ostvarenja "U zemlji krvi i meda" Angeline Jolie, "Parada" Srđana Dragojevića, "Koko i duhovi" Daniela Kušana, te "Djeca" Aide Begić.

Ovo je kino u proteklih godinu dana pokrenulo i program "House" u okviru kojeg se prikazuju evropski i umjetnički filmovi. Trenutno je na repertoaru ovog programa francuska komedija "Šef".

Također, već od 23. augusta na repertoaru Cinema Cityja bit će film "Bornovo naslijeđe", koji je proteklog vikenda bio prvi na američkoj top listi.

"Prva svjetska premijera u novoj sezoni, koja se računa od datuma rođendana Cinema Cityja, bit će na repertoaru već 16. augusta - riječ je o ostvarenju "Plaćenici 2", koje je nastavak velikog akcionog blockbustera. Trenutno najgledaniji film u posljednje tri sedmice, kao i na američkim kino blagajnama, je "Vitez tame, povratak". Očekujemo da bi ga tek sljedeće sedmice s prvog mjesta mogao skinuti film "Plaćenici 2", istaknuo je Džinić.

On također ocjenjuje da su i 3D projekcije izuzetno dobro posjećene. Tako je film "Step up 4" u prvih deset dana prikazivanja imao oko 1.500 gledatelja.

"Kada je riječ o ulaznicama, i dalje smatramo da ne treba dizati njihovu cijenu, iako bi zakonitosti poslovanja kino bisnisa to od nas očekivale. Ipak, imajući u vidu slabu materijalnu poziciju građana BiH, u Cinema Cityju ćemo ostati pri starim cijenama", zaključio je Džinić.