Cinema City Sarajevo
0

Uživajte u "Mojoj lažnoj ženi" i "Čovjeku zvanom hrabrost"

Sarajevo-x.com
Nakon što je ovogodišnje izdanje promotivne akcije 8. mart privuklo preko 1.000 pripadnica ljepšeg spola na proslavu Dana žena uz projekcije svih najaktulenijih romantičnih komedija sezone, multiplex Cinema City za narednu filmsku sedmicu priprema otvaranje tri nova filmska naslova namijenjena svim kategorijama gledatelja.

Program Cinema City od 10. marta predvodi film koji je svoju bh. premijeru upravo imao 8. marta, hit romantična komedija "Moja lažna žena“ (Just go With It).

Riječ je o novom rediteljskom ostvarenju Dennisa Dugana, tvorca hitova "Veliki tata“, "Zohan“ i "Starci“, u kome njegov omiljeni glumac i junak navednih naslova i trenutno najpopularniji komičar Holivuda Adam Sandler ekran dijeli sa najvećom zvijezdom žanra romantične komedije, prelijepom Jennifer Aniston. Pored zvijezdanog para u filmu koji se samo na američkim kinoblagajnama u prvih mjesec dana prikazivanja inkasirao preko 90 miliona dolara gledamo mladu ljepoticu Brooklyn Decker, koja je nakon niza uloga u TV serijama konačno zablistala na velikom ekranu te dobitnicu Oskara Nicole Kidman.

Sandler u filmu igra plastičnog hirurga koji zavodi puno mlađu učiteljicu, a u tome mu pomaže njegova vjerna asistentica koja se predstavlja kao, njegova uskoro bivša supruga, kako bi zataškala njegovu nesmotrenu laž.

Kada se laži prošire, u igru ulaze i njena djeca, te svi zajedno odlaze na Havaje za vikend koji će zauvijek promijeniti njihove živote...

Cinema City za istinske filmske sladokusce na repertoar od 10. marta donosi jedan od najboljih filmova 2010. godine, blockbuster western legendarne braće Coen "Čovjek zvani Hrabrost“ (True Grit).

Kreatori Oskarima nagrađenih remek djela "Fargo“ i "Nema zemlje za starce“ predstavljaju modernu filmsku adaptaciju holivudskog klasika iz 1969. godine koji je legendarnom Johnu Wayneu donio Oskara za naslovnu mušku ulogu, a na velikom ekranu ovaj put ga mijenja sjajni veteran Jeff Bridges koji je i sam prošle godine osvojio Zlatni kip za najbolju mušku ulogu u filmu "Ludo srce“.

Pored fantastičnog Bridgesa u filmu koji je ove godine osvojio čak 10 nominacija za Oskare u sporednim ulogama gledamo još jednog osvajača Oskara Matt Damona, sjajnu 15-godišnju početnicu Hailee Steinfield te veterana Josha Brolina koji je i sam osvojio nominaciju za Oskara prije par godina u hitu "Milk“.

Priču govori o Medi Ros, 14-godišnjoj djevojčici, koja dolazi u Arkanzas odlučna u tome da izvede pred lice pravde čovjeka koji je svirepo ubio njenog oca. Medi će potražiti pomoć od čovjeka za koga se priča da je najsuroviji američki maršal u gradu – lak na obaraču, pijani Ruster Kogburn, koji će nakon mnogobrojnih protivljenja ipak pristati da krene u potjeru za Čejnijem.

Za ljubitelje vrhunske akcije Cinema City od 10. marta na repertoar donosi poslasticu u vidu spektakla "Ledeni ubica“ (The Mechanic).

Jedan od najpopularnijih akcionih junaka novog milenijuma i junak hit serijala "Transporter“ i "Visoki napon“, britanski star Jason Statham u novom filmu Simona Westa, kreatora akcionih blockbustera "Con Air“ i "Tomb Raider“ veliki ekran dijeli sa mladim junakom hit serijala "X-Men“ Benom Fosterom, a tu je sjajni i britanski veteran Donald Sutherland.

U filmu Statham igra Arthura Bishopa, elitnog ubojicu strogog reda, s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Međutim, kada ubiju njegovog mentora i bliskog prijatelja njegov sin Steve dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. U potrazi za konačnom metom, prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

Cinema City od 10. marta najavljuje početak pretprodaje ulaznica za dva dugoočekivana filmska hita koji na repertoar dolaze 17. marta. Prvi od njih je animirani hit "Rango“. Nova komedija tvorca serijala "Pirati s Kariba“ Gorea Verbinskog u kojoj je glavnom karakteru glas posudio neprevaziđeni Johnny Depp proteklog je vikenda otvorena na prvom mjestu američke top liste sa trodnevnom zaradom od 38 miliona dolara a drugi je SF spektakl "Invazija svijeta: Bitka Los Angeles“ od kojeg se narednog vikenda očekuje da pokori kino blagajne sjevernoameričkog kontinenta.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multiplexa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.