Noviteti u Cinema Cityju
0

Uživajte u 3D projekciji filma Resident Evil: Drugi svijet

Sarajevo-x.com
Nakon vikenda u kojem je "Cirkus Columbia“ Danisa Tanovića u dvorane Cinema City privukao preko 3.000 gledatelja prvi sarajevski multiplex za novu filmsku sedmicu najavljuje početak digitalnih 3D projekcija sa otvaranjem dva izuzetno atraktivna naslova namjenjena svih generacijama gledatelja te uvođenje nove usluge proximity marketinga putem bluetooth oglašavanja.

Program 3D projekcija multiplexa Cinema City od 21. oktobra predvodi akcioni SF horor "Resident Evil: Drugi svijet“.

U pitanju je četvrti nastavak hit serijala nastalog prema planetarno popularnoj kompjuterskoj igri u kojem u naslovnoj ulozi heroine Alice ponovo gledamo jednu od najvećih akcionih junakinja novog milenija Milu Jovovich.

Zvijezda blockbustera "Peti Element“ i "Ultraviolet“ ovaj put predvodi glumačku ekipu pod rediteljskom palicom svog supruga i kreatora originalnog filma "Resident Evil“ iz 2002. godine Paula S.W.Andersona.

Film koji je sniman istom revolucionarnom 3D tehnologijom kojom je i rađen "Avatar“ Jamesa Cameronea i koji je prava ekstravaganza specijalnih efekata do sada je na kino blagajnama širom svijeta ostvario zaradu od preko 100 miliona dolara.

U svijetu zaraženom virusnom infekcijom koja pretvara žrtve u poludjele zombije, Alice nastavlja svoju potragu za preživjelima. Novi trag koji obečava sklonište od zombija vodi je u Los Angeles ali po dolasku biva napadnuta od hiljada zombija gdje sa preživjelim prijateljima upada u smrtonosnu zamku.

Od 21. oktobra na repertoar Cinema City stiže i sjajni akcioni triler "Amerikanac“ (The American). U rediteljskom ostvarenju Antona Corbijna, autora čuvenih muzičkih spotova "U2“ i "Metallice“ u naslovnoj ulozi gledamo po mnogima najljepšeg muškarca na planeti i dobitnika Oscara Georgea Clooneya koji nastavlja niz fantastičnih izvedbi nakon klasika "Syriana“, "Michael Clayton“ i "U zraku".

Izuzetno napeti triler koji prikazuje Clooneya u najboljem izdanju početkom septembra otvorio se na prvom mjestu američke top liste zaradom od gotovo 17 miliona dolara a vrlo brzo stiže na repertoar Cinema city paralelno sa otvaranjem u kinima susjedne Hrvatske.

Clooney u filmu igra Jacka, jednog od najboljih plaćenih ubica na svijetu. Kada mu se jedan posao završi na pogrešan način on odlučuje napustiti profesiju nakon još jednog zadatka u provinciji Italije. Iznenađujući sebe on uspostavlja vezu sa sveštenikom, ocem Benedettom i ulazi u vezu sa lokalnom ženom Clarom. Ali izlazeći iz sjene, Jack i sam postaje meta...

Za najmlađe gledatelje i roditelje Cinema City od 21. oktobra priprema i pravu poslasticu u vidu 3D kompjuterskog animiranog filma "Alpha i Omega“.

U Izuzetno zabavnoj animiranoj komediji koja je proteklog vikenda otvorena u kinima susjedne Hrvatske sa gotovo 10.000 gledatelja glasove glavnim karakterima posuđuju hrvatski pjevači Luka Nižetić i Iva Šulentić pa ga ravnopravno mogu pratiti u oni najmlađi gledatelji koji imaju i posebne dodatke za 3D naočale. Pošto su u pitanju projekcije u 3D formatu Cinema City ne preporučuje iste za djecu ispod 3 godine starosti.

Glavni likovi filma "Alpha i Omega“ su Kata, dominantna i odgovorna predvodnica vučjeg čopora i Luka, dlakavi slobodnjak koji živi za trenutak. Ali kada ih uhvate rendžeri parka i odvedu negdje u daleku nepoznatu zemlju Proslavljeni dva mlada vuka moraju prevazići svoje razlike kako bi preživjeli. Usput se rađa posebna veza...

Cinema city u saradnji sa kompanijom Blue4u od 21. oktobra pokreće projekat proximity marketinga putem Bluetooth oglašavanja.

Naime u i oko objekta multiplexa Cinema City kao i u blizini svih bluetooth predajnika blue4u svi zainteresovani će putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona imati mogućnost preuzeti aktuelni repertoar projekcija multiplexa Cinema City te najave aktuelnih filmskih naslova. Svi korisnici usluge bluetooth oglašavanja Cinema City učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj će svake sedmice imati priliku osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete multiplexa.

Cinema City od 21. oktobra kreće u pretprodaju ulaznica za Svjetsku premijeru novog nastavka hit horor serijala "Slagalica strave 3D“ te projekcije najgledanijeg filma svih vremena "Avatar“ Jamesa Cameronea u 3D verziji koji su na repertoaru od 28. oktobra.

Takođe od 21.oktobra kreće pretprodaja ulaznica za ovogodišnje izdanje velike promotivne akcije Noć Vještica. 31.oktobra posjetitelji će imati priliku da uživaju u premijernim projekcijama najaktulenijih horor naslova "Pirahna 3D“ i "Đavo“ te projekcijama "Slagalice strave 3D“, dobro se zabave u prostoru cafe bara multiplexa i za najbolje kostime osvoje i prigodne nagrade.

Sve detalje i upute oko 3D projekcija u multiplexu Cinema City, bluetooth oglašavanja, pretprodaje ulaznica za "Noć vještica“, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.