Pet takmičara
0

Utrka za ulogu u filmu o Sinatri

Sarajevo-x.com
U Hollywoodu je počela prava utrka, čak pet glumaca se 'takmiči' kako bi dobili glavnu ulogu u filmu o legendarnom Franku Sinatri.

Oscarovac Martin Scorsese odlučio se režirati biografski film o pjevaču i glumcu Franku Sinatri, koji je preminuo 1998. godine u 82. godini života.

Temperamentni Sinatra je vodio veoma buran život: od popularnog muzičara došao je do slavnog glumca, zahvaljujući ulogama u filmovima 'Ocean's Eleven', te filmu 'From Here to Eternity' za kojeg je dobio Oscara. Njegov privatni život je bio isto tako veoma 'uzudljiv' jer se Ol' Blue Eyes ženio čak četiri puta.

Izbor glumca za ovu ulogu treba tek da počne, no kako piše magazin People, trenutno je glavni favorit Leonardo DiCaprio koji je već glumio u Scorseseovim filmovima. Drugi mogući kandidat je Johnny Deep, koji ima podršku studija Universal.

Mogući izbor režisera Martina bi mogao biti i Justin Timberlake koji ima 'odgovarajući' izgled, a uz to zna i pjevati, no izbor bi isto tako mogao pasti i na Joea Jonasa koji prema procjeni magazina People isto tako ima ' odgovarajući' izgled. U utrci je još jedan glumac, zvijezda filma 'Twilight' Robert Pattinson.

No, ko će dobiti mogućnost da 'proživi' život legendarnog Sinatre ostaje još uvijek neizvjesno, tu odluku će uskoro donijeti režiser Scorsese.