Od 16. februara
0

Utakmice Evropske lige samo na OBN-u

Sarajevo-x.com
OBN televizija je u svoju programsku shemu za četvratak, 16. februara, uvrstila prijenos utakmice UEFA Evropske lige Ajax – Manchester United, koja počinje u 19:00 sati.

Dosta uzbuđenja očekuje nas u drugom dijelu sezone u Evropskoj ligi. Poseban ton takmičenju daju gradski rivali iz Manchestera. United sir Alexa Fergusona pred sobom ima utakmicu protiv četverostrukog prvaka Evrope Ajaxa, a prva utakmica se igra na Amsterdam Areni. Oba tima sa velikim ambicijama ulaze u nastavak takmičenja, bez obzira na to što su i jedni i drugi očekivali da će igrati Ligu prvaka umjesto Evropske lige. Očekuje nas izuzetno uzbudljiv prijenos sa jednog od najljepših evropskih stadiona.

Druga utakmica, Porto – Manchester City, će biti odigrana u istom terminu od 21:00.

Manchester City definitivno nije imao sreće u žrijebu za šesnaestinu finala s obzirom na to da je za protivnika dobio aktulenog pobjednika Evropske lige, Porto koji se nada da može odbraniti naslov. Porto je prije početka sezone ostao bez trenera Villas-Boasa koji je preuzeo Chelsea, kao i bez najboljeg strijelca Falcaoa, ali ciljevi su ove sezone jasni, odbrana titula u Evropskoj ligi i portugalskom prvenstvu. Sa druge strane, City je klub bez trofeja tako da će Roberto Mancini dati sve od sebe kako bi njegovi momci izborili plasman u finale i na kraju osvojili prvi evropski trofej. Očekujemo da na tom putu doprinese i naš reprezentativac Edin Džeko koji ove sezone igra veoma dobro.

Svi oni koji neće biti u mogućnosti pratiti ovaj spektakl, ili će željeti osvježiti utiske, nakon utakmica, 17.02. u 01:00 sati, mogu pogledati pregled kola Evropske lige.

Sve golove 1/16 finala moći ćete pogledati samo u programu TV OBN. Osim utakmica u direktnom prijenosu, kao najzanimljiviji dueli se izdvajaju Lazio - Atletico Madrid, Stoke City - Valencija, Udinese – PAOK i Braga - Bešiktaš.