Snimanje počinje u maju
1

Uskoro nastavak filma "Crouching Tiger, Hidden Dragon"

Klix.ba
Produkcija nastavka filma "Crouching Tiger, Hidden Dragon" će početi ove godine. Kako piše Deadline, snimanje filma će početi u maju u Aziji.

Film će najvjerovatnije režirati Ronny Yu, režieser filmova "Fearless" i "The 51st State", koji je trenutno u pregovorima sa nezavisnim filmskim studijem The Weinstein Company. Woo-ping Yuen, slavni koreograf za borbe na filmskom platnu, će se također vratiti i raditi na ovom nastavku.

Prema nekin izvještajima, nastavak filma će se fokusirati na petu knjigu serijala Wanga Dulua pod nazivom "Silver Vase, Iron Knight", a koja je nastavak romana "Crouching Tiger, Hidden Dragon".

Scenarij za ovaj projekat je napisao John Fusco koji je, između ostalih, pisao scenarije i za filmove "Hidalgo" i "Young Guns".

"Crouching Tiger, Hidden Dragon", kojeg je režirao Ang Lee i u kojem su glumili Chow Yun-fat, Zhang Ziyi i Michelle Yeoh, je prikazan u kinima 2000. godine. Film je osvojio preko 40 nagrada, uključujući četiri Oscara, četiri BAFTA nagrade i dva Zlatna Globusa.