Film/TV
0

Uskoro besplatan download NBC-jevih emisija

Sarajevo-x.com
Čelnici NBC Universala saopćili su u srijedu da će uskoro dopustiti gledateljima da putem Interneta besplatno downloaduju neke od njihovih popularnih emisija i serija. Downloadovane emisije i serije neće se moći kopirati ili slati na drugi računar, a najveća mana je što se ne mogu preskočiti reklamne poruke tokom gledanja.

Uskoro će svi ljubitelji NBC-jevih emisija i serija imati mogućnost da na svoj računar besplatno downloaduju željene epizode, prenio je u četvrtak The New York Times.

Download će biti moguć cijelu sedmicu nakon prikazivanja određene epizode na televiziji. Ipak, ono što će vjerovatno biti najiritantnije jesu reklame koje gledatelji neće moći izbjeći tokom gledanja.

Skidanje NBC-jevog programa s Interneta je zaštićeno pa se željene emisije mogu pogledati koliko god puta gledatelji žele u ograničenih sedam dana, a neće biti moguće ni spašavanje istih na vlastiti računar ili slanje na neki drugi.

Čelnici NBC-ja su se odlučili za ovaj pothvat jer kontinuirano gube gledateljstvo, naročito ono ispod 30 godina koje je njihova ciljana publika.

Njihove najgledanije serije poput “Heroes,” “The Office” i emisija “The Tonight Show With Jay Leno” bit će dostupne svima, a gledatelji će moći uživati u njima kada god žele i koliko god žele (u sedam dana).

Nakon sedam dana, emisije se više neće moći gledati.