Odlična atmosfera na setu
0

FOTO / Đuro u srdačnom zagrljaju sa Angelinom Jolie

Sarajevo-x.com
Foto: JLP
Foto: JLP
Na snimanju novog filma holivudske dive Angeline Jolie "Untitled Love Story" vlada odlična atmosfera o čemu svjedoče i fotografije iz Budimpešte, na kojima se vide nasmijana lica režiserke, njenog muža Brada Pitta, ali i glumačke ekipe.

Na jednoj od fotografija zabilježen je i srdačan zagrljaj Angeline i sarajevskog glumca i rockera Branka Đurića Đure, odjevenog u uniformu srpskog vojnika sa dvoglavim orlom na lijevom rukavu.

Đuro je navikao na druženje sa velikim holivudskim zvijezdama, bio je prisutan na dodjeli Oscara sa filmom "Ničija zemlja", a glumio je rame uz rame sa Colinom Farellom u filmu "Triage", režisera Danisa Tanovića.

Bit će zanimljivo vidjeti reakciju Đurine supruge, slovenske glumice Tanje Ribič, koja je bila "ljubomorna" na njegovo dopisivanje sa Angelinom prije početka snimanja filma. Naime, Angelina je Đuri slala e-mailove sa potpisom "Love, Angie".

"Da mi je neko rekao kako će mi jednog dana supruga biti ljubomorna na Angelinu Jolie, umro bih od smijeha" prokomentarisao je tada u šali Đuro.

Tanji utjeha može biti prisustvo Angelininog muža Brada Pitta, koji je zajedno sa njihovom djecom stigao u Budimpeštu kako bi joj pružio podršku tokom njenog dugometražnog rediteljskog prvijenca.

Na fotografijama se vidi i Nikola Đuričko, mladi srbijanski glumac u ulozi srpskog čuvara logora. Između njega i silovane Bošnjakinje rađa se velika ljubav.

Takav scenario izazvao je žestoke reakcije udruženja žena-žrtava rata, koja su rekla da ih film vrijeđa. Nakon razgovora s njima, ministar kulture Gavrilo Grahovac odlučio je poništiti odobrenje za snimanje filma na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Od ranije je poznato da se film u novembru treba snimati na lokacijama u Sarajevu i Varešu.