Od 26. augusta
0

Urnebesna komedija "Starci" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Sarajevski multipleks "Cinema City" nakon odličnih rezultata aktuelnih filmskih naslova proteklog vikenda i u novoj filmskoj sedmici najavljuje početak prikazivanja čak tri vrlo aktuelna filmska hita iz najnovije holivudske produkcije te održavanje promotivne akcije Mjesec romantičnih komedija, koja je prošle godine bila vrlo uspješna.

Program prikazivanja od 26. augusta predvodi urnebesna komedija "Starci" (Grown Ups). U novom rediteljskom ostvarenju Dennisa Dugana, tvorca hit-komedija "Veliki tata" i "Nacionalna sigurnost" fantastičnu ekipu holivudskih komičara predvodi njegov omiljeni glumac Adam Sandler sa kojim je zadnji put radio na blockbusteru "Ne igraj se sa Zohanom".

Pored Sandlera, u priči koja govori o pet prijatelja iz djetinjstva koji se nakon 30 godina ponovo okupljaju i prvi put međusobno upoznaju svoje porodice uz bure smijeha i zabave gledamo Roba Schneidera, otkačenog stara hit-serijala "Deuce Bigalow", urnebesnog afroameričkog komičara Chrisa Rocka, junaka popularne TV-serije "Kralj Queensa" Kevina Jamesa te popularnog TV-komičara Davida Spadea.

Ženski dio ekipe filma, koji je samo na američkim kinoblagajnama do sada ostvario zaradu od 160 miliona dolara, predvode meksička ljepotica Salma Hayek i Maria Bello, zvijezda klasika "Djevojke iz Coyote bara".

Ljubitelji SF-žanra od 26. augusta dolaze na svoje početkom prikazivanja akcionog trilera "Predatori", novog nastavka hit-serijala nastalog 1987. godine sa remek-djelom Johna McTiernana i Arnolda Schwarzeneggera. Ovaj put rediteljsku palicu nosi mladi američki autor Nimrod Antal, tvorac akcije "Armored", glumačku ekipu predvodi dobitnik "Oscara" i junak blockbustera "King Kong", Adrien Brody, a tu su afroamerički veteran i legendarni Morpheus iz klasika "Matrix", Lawrence Fishburne, supertalentovani Topher Grace kojeg znamo kao Venoma iz spektakla "Spider Man 3" te brazilska ljepotica Alice Braga koja se proslavila ulogom u SF-trileru "Ja sam legenda".

Adrien Brody u filmu se pojavljuje u ulozi Royca, plaćenika koji predvodi grupu elitnih ratnika dovedenih na planetu vanzemaljaca… kako bi postali plijen. Svi su hladnokrvne ubice – plaćenici, yakuze, osuđenici, članovi vodova smrti – ljudski lovci na glave koje sada sistematski progoni i eliminira nova vrsta predatora.

Za najmlađe gledaoce i njihove roditelje "Cinema City" je od 26. augusta pripremio pravu poslasticu u vidu porodične avanture "O mačkama i psima: Osveta Kitty Galore". Nastavak porodičnog hita, koji je sa pričom o avanturama psećih i mačijih špijuna 2001. godine na svjetskim kinoblagajnama inkasirao gotovo 200 miliona dolara, režirao je mladi autor Bred Peyton, a glasove glavnim karakterima posudila je zvjezdana ekipa u kojoj su junak hit serijala "X-Men", James Marsden, zvijezda hit serije "Ko je Samanta?" Christina Applegate te sjajni veterani Nick Nolte i Bette Midler.

U filmu koji je u prvih nekoliko sedmica prikazivanja samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od gotovo 40 miliona dolara, Kitty Galore, bivša agentica mačije špijunske organizacije Meows, smišlja dijabolični plan ne samo da porazi pseću vrstu, već da savlada cijelim svijetom. Suočeni sa dosad neviđenom prijetnjom, psi i mačke bit će primorani udružiti snage prvi put u historiji kako bi spasili sebe i svoje vlasnike...

"Cinema City" za 2. septembar najavljuje početak održavanja promotivne akcije Mjesec romantičnih komedija. Jedna od najuspješnijih promotivnih akcija "Cinema Cityja" u prvoj sezoni i ove godine predstavlja sve najaktuelnije romantične komedije sezone, a akcija počinje sa ostvarenjem "Zamjena" ("The Switch") novim filmom jedne od najljepših žena Hollywooda i trenutno najvećom zvijezdom žanra, Jennifer Aniston, u kojem ekran dijeli sa sjajnim komičarom Jasonom Batemanom, kojeg smo nedavno gledali u mega hitu "A kad brak nije lak".

U okviru akcije 16. septembra bit će prikazan "Charlie St.Cloud", novi film tinjedžerskog idola Zaca Ephrona, 23. septembra "Ljubav na daljinu", novi film Drew Barrymore i Justina Longa te 7. oktobra filmska ekranizacija literarnog bestsellera "Jedi, moli, voli" u kojoj naslovne uloge igraju oskarovci Julia Roberts i Javier Bardem.

Partner akcije Mjesec romantinčih komedija, "Vichy", za sve gledateljke pripremio je i poklone iz linije proizvoda Aqualia Thermal. Pretprodaja ulaznica za film "Zamjena" kao i za svjetski porodični blockbuster "Karate Kid" koji sa prikazivanjem također počinje 2. septembra, počinje 26. augusta na blagajnama multipleksa.

Sve informacije o Mjesecu romantičnih komedija, programu prikazivanja navedenih i aktuelnih filmskih naslova te usluga multipleksa "Cinema City" svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem infotelefona: 033/567-288.