Film/TV
0

Umrli su muški - na filmu

Sarajevo-x.com
Ne, ovo nije priča o Johnu McLainu, jer on nije nijednom umro. Njega premlate k'o mačku, ali se u istoj maniri dočeka na noge. Ovo je priča o velikim filmskim junacima koji su na kino-platnu umrli muški.

Leon u filmu "Leon profesionalac"

Plaćeni ubica se sprijatelji sa djevojčicom Mathildom kojoj je pobijena porodica. Ona traži osvetu, a Leon joj pomaže. Korumpirani policajac koji je odgovoran ubistvo Mathildine porodice puca Leonu u leđa. Ipak Leon je uspio "zagrliti" policajca te je izvukao osigurač iz bombe koja mu se nalazila pričvršćena na grudima. Mathildina porodica biva osvećena, a Leon umire muški.

"Tony Montana" u filmu "Lice s ožiljkom"

Ovo je jedan od onih filmova u kojima negativac osvoji srca publike. Tony Montana nasilni kralj kokaina naljuti svog prijatelja. I naravno, šta će drugo raditi loši momci, nego se osvetiti. Tony je uspio savladati čitavu armiju naoružanih ljudi braneći svoje kokainsko kraljevstvo, dok na kraju nije umro muški.

Terminator u filmu "Terminator 2: Judgment Day"

Nakon što je T-800 napokon spasio Sarah i Johna od superiornog terminatora T-1000 i sam se morao ubiti. Pošto je programiran da ne može izvršiti samoubistvo, Sarah ga spušta u bazen rastopljenog metala kako bi obrisali bilo kakav dokaz o njegovom postojanju. Na kraju je digao palac i umro muški.

Obi-Wan Kenobi u "Ratovima zvijezda"

Obi-Wan je žrtvovao vlastiti život u duelu sa strašnim Darth Vaderom, kako bi dao priliku mladom Lukeu Skywalkeru da pobjegne od očevog bijesa. Nesebična žrtva velikog Jedia treba da služi kao primjer umiranja muški.

Nick u filmu "Lovac na jelene"

Nakon bijega iz vijetnamskog zatvora, Nick i Michael su se razdvojili. Michael se vraća u Ameriku, a Nick nestaje. Kada je rat završio, Michael se vratio u Vijetnam da ga nađe. Pronalazi ga uništenog heroinom kako igra ruskog ruleta. Mike ga pokušava nagovoriti da se vrati. No priča prestaje kadaNick, tokom partije ruleta, prosvira si mozak.

Apollo Creed u filmu "Rocky IV"

Kada je Apollo prihvatio izazov stereotipnog Rusa Ivana Drage, već je jasno da će ga ovaj isprebijati k'o mačku, kako bi ga Sly mogao osvetiti. Uzimajući u obzir da smo svi manje više znali da će Apollo izgubiti, veliki šok je bio kada je umro. Muški. U ringu.