Film/TV
0

"Umri muški" najbolji akcioni film svih vremena

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Magazin "Entertainment Weekly“ proglasio je film "Umri muški“ iz 1988. godine najboljim akcionim filmom svih vremena i to samo dvije sedmice prije premijere četvrtog dijela priče o policajcu Johnu McClaneu "Umri muški 4.0".

Dobre vijesti ne prestaju stizati na adresu zvijezde filmova "Umri muški" Brucea Willisa. Naime, lik koji Bruce u ovim filmovima tumači, policajac John McClane, nedavno je proglašen za najboljeg filmskog policajca svih vremena. Laskavu titulu dodijelio mu je britanski magazin "Total Films".

Sada je časopis "Entertainment Weekly“ objavio listu 25 najboljih akcionih filmova svih vremena koju su napravili urednici i pisci zaposleni u redakciji magazina. Lista je dosta raznovrsna te se na njoj nalaze filmovi kao što su "Spider-Man 2“ i kompjuterski animirani film iz 2004. godine "The Incredibles“.

Prvi na listi, film "Umri miški", 1988. godine zaradio je više od 138 miliona dolara širom svijeta, a glavnom glumcu Bruceu Willisu pomogao je da postane jedan od najslavnijih glumaca u Hollywoodu.

"Umri muški 4.0“ premijerno će biti prikazan 27. juna, a u četvrtom dijelu John McClane će spasiti svijet od ludog genijalca koji pokušava uništiti čovječanstvo.