Preambiciozan plan
0

Umjesto četiri, Chavez dva dana govorio na TV-u

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Umjesto obećanog četvorodnevnog maratona, venecuelanski predsjednik Hugo Chavez dva dana se obraćao sunarodnjacima u emisiji "Halo, predsjedniče" povodom njenih deset godina.

Pred 331. emisiju koja se obično emituje nedjeljom na radiju i televiziji, socijalistički lider imao je velike planove - četiri dana direktnog prenosa čiji su mjesto i vrijeme držani u tajnosti, kao i iznenađenja, goste, retrospektive i muzičke numere, javile su u ponedjeljak agencije.

Ipak, program, koji je počeo u četvrtak, završen je u petak, a subotnja i nedjeljna emisija su otkazane.

Venecuelansko ministarstvo komunikacija i informacija obrazložilo je otkazivanje "tehničkim problemima".

Specijalna emisija, koju je Chavez pretvorio u vid komunikacije sa sunarodnjacima, trajala je 14 sati - osam sati u dva dijela u četvrtak, i šest sati u petak.

U dva dana, Chavez je analizirao više aktuelnih tema, istakao uspjehe svoje vlade i kritikovao neke od ministara zbog manjka rezultata. Na meti su mu bili i privatni mediji koji kritički izvještavaju o vlasti.

U međuvremenu, venecuelanski predsjednik nije se pojavljivao u javnosti, a gostovanje njegovog bolivijskog kolege Eva Moralesa u Caracasu, planirano za nedjelju, otkazano je.