Film/TV
0

Ukraden Coppolin novi scenario

Sarajevo-x.com
Legendarni režiser Francis Ford Coppola ponudio je nagradu onome ko vrati ili pronađe njegov ukradeni kompjuter u kojem se nalazio novi scenario za film "Tetro". Petorica maskiranih lopova su upali u njegovu kuću u Argentini i odnijeli skupe kamere i drugu tehničku opremu među kojoj je bio i kompjuter sa scenarijem.

Policija je u svom izvještaju navela da su petorica naoružanih lopova iz Coppoline kuće u Argentini odnijeli skupu tehničku opremu među kojima su bile kamere i fotoaparati te kompjuter u kojem je bio scenario za Coppolin novi film "Tetro".

Coppolina kuća se nalazi u bogatom dijelu Buenos Airesa i prema navodima susjeda, krađe po kućama su rijetkost jer svaka od njih ima alarm i sigurnosne kamere.

Popularni režiser se nije nalazio u kući prilikom pljačke, ali su lopovi zatekli jednu osobu u kući koju su udarili i prijetili joj oružjem.

Coppolin glasnogovrnik je objavio kako režiser nudi novčanu nagradu za onoga ko vrati komjuter sa scenarijem jer mu je on ključan za daljnji rad.

Film "Tetro" u kojem bi trebao glumiti Matt Damon govori o rivalitetu unutar jedne italijanske porodice umjetnika koji su migrirali u Buenos Aires. Snimanje bi trebalo započeti u februaru naredne godine.