Film/TV
0

Udovica Boba Marleya producira film o pjevaču

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/HO/File
Foto: AFP/HO/File
Rita Marley, udovica Boba Marleya, bit će izvršni producent prvog biografskog filma o reggae pjevaču i, sudeći po njenim željama, Marleyeva snaha, R&B pjevačica Lauryn Hill bi trebala utjeloviti lik udovice.

The Weinstein Co. će producirati i distribuirati filmsku adaptaciju Ritine autobiografije pod nazivom “No Woman No Cry: My Life With Bob Marley”, prenosi Hollywood Reporter.

Autobiografija predstavlja hroniku djetinjstva muzičara i turbulentnog petnaestogodišnjeg braka Rite i Boba, sve do Marleyeve smrti od raka 1981. godine.

Sin Marleya i Janet Hunt, Rohan je oženjen bivšom pjevačicom Fugeesa, koja se naprasno povukla sa muzičke scene nakon izdanja prvog solo albuma “The Miseducation of Lauryn Hill”.

Snimanje budućeg filmskog projekta, koji je još uvijek bez naziva, producenta Rudyja Langlaisa (“Hurricane”) će početi početkom naredne godine. Langlais je istakao da će film o Marleyu biti “epska romansa”, i objedinit će život reggae pjevača kao i pokušaj ubistva bračnog para. Od ranije je poznato da je Rita preživjela atentat, iako je hicem bila pogođena u glavu.

Pjevač je imao 13 djece, uključujući nekoliko njih iz vanbračnih veza.

Film će se, između ostalog, snimati na lokacijama Jamajke i trebao bi biti premijerno izveden prije premijere Scorsesijevog dokumentarca o Bob Marleyu, koja bi trebala obilježiti 65-ti rođendan reggae zvijezde 6. februara 2010.

Muzičara će glumiti dva glumca, jedan će utjeloviti lik petnaestogodišnjeg, a drugi odraslog Marleya. Postoji mogućnost da glavnu ulogu tumači pjevačev sin, koji je navodno identičan pjevaču, prenosi Holywood Reporter.

Rita namjerava biti svaki dan na setu, naglasivši da je svaki djelić nje uključen u proces nastajanja filma, te da ne želi da se u filmom prikaže Pepeljuga ili kakva druga bajka.