Film/TV
1.6k

U Tuzli se uskoro otvara kino sa pet zvjezdica: CineStar s pet dvorana u Bingo City Centru

Klix.ba
Najuspješniji i najveći regionalni kino operater CineStar, nakon Mostara i Bihaća otvara treći multipleks u Bosni i Hercegovini. Novi multipleks otvara se u tuzlanskom Bingo City Centru, imat će pet dvorana sa 782 sjedala, a jedna od njih je i posebna eXtreme dvorana s platnom od čak 100 metara kvadratnih.

Multipleks u Tuzli imat će pet dvorana koje će posjetiteljima osigurati vrhunsko i nezaboravno kino iskustvo. Građani Tuzle imat će priliku uživati i u eXtreme dvorani, ekskluzivnom CineStar standardu kino dvorane s najsavremenijom tehnologijom i filmskim platnom od čak 100 metara kvadratnih. Riječ je o najbolje opremljenim, tzv. ultimativnim kinodvoranama, koje gledateljima omogućavaju uživanje u kristalno čistoj projekciji, najmodernijem zvučnom sistemu na svijetu, gigantskom filmskom platnu koje je premazano srebrom za još realističnije filmsko iskustvo i RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polariziranim 3D naočalama. Audiovizualno iskustvo gledanja najvećih svjetskih blockbustera u eXtreme dvoranama kod gledaoca izaziva pravu navalu adrenalina.

Također, tuzlanskoj publici bit će ponuđene prepoznatljive usluge CineStara, poput Moja CineSrijeda - najpovoljnijeg dana u sedmici, Matineja i Porodičnog paketa, proslava rođendana, loyalty program koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online, kao i najudobnija sjedišta od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, besplatan parking i još mnogo toga. Dodatno, posjetioci će se moći družiti u baru jedinstvenog i modernog dizajna.

Uskoro će biti objavljen i tačan datum otvorenja CineStar multipleksa u Tuzli, a tim će se povodom održati i atraktivno otvorenje uz posebna iznenađenja koje je CineStar pripremio za građane Tuzle i okolice.

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi trenutno broje 115 dvorana sa blizu 19.000 sjedišta, što CineStar s očekivanih blizu četiri miliona posjetilaca godišnje čini najvećim i najuspješnijim kinooperaterom u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kinooperatere svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kinoformate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.