Film/TV
767

U Sarajevu počelo snimanje nove humorističke serije: Emir Hadžihafizbegović i Mirvad Kurić u glavnim ulogama

Piše: L. Č.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu je prije dva dana počelo snimanje nove humorističke serije pod nazivom "Dobrodošli u Orient Express". U pitanju je TV serija nastala prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta koji je poznat po svom radu na projektima "Viza za budućnost", "Pozitivna geografija" te "Lud zbunjen normalan".

Serija "Dobrodošli u Orient Express" je priča o Sarajevu i sarajevskom duhu, a reditelj Duraković kaže kako je ovo "sarajevska priča" humorističnog žanra.

"Raditi danas televizijsku i igranu produkciju je prilično nemoguće, jer je u pitanju prilično težak, zahtjevan i skup projekat u BiH. Ipak, u ova vremena velike ekonomske krize i dosta lošeg života naših ljudi humor je potreban svima nama, kako nama, tako i našoj publici u BiH, a vjerujem i šire", kazao je Duraković.

Scenarij za seriju potpisuje Dževad Hadžić, a glavne uloge u seriji igraju Mirvad Kurić i Emir Hadžihafizbegović. Ostatak glumačke postave čine: Bojana Gregorić, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Ivo Grigurević, Saša Petrović, Ethem Husić, Haris Burina, Armin Omerović, Nedim Malkočević, Staša Dukić, Andrea Aković, Klara Mučibašić i brojni drugi.

Glumac Emir Hadžihafizbegović je na današnjoj konferenciji za medije kazao kako serija donosi jednu dobru energiju, kazavši kako je u pitanju jedan sjajan tekst.

"Ja sam poznat po tome da odbijam glavne uloge, a prihvatam uloge od jedan dan snimanja. Smatram da postoje samo dobre i loše uloge, a ne velike i male uloge. Drugi razlog zašto sam se odlučio na snimanje jeste igranje s Mirvadom Kurićem, mislim da je on izuzetan glumac, želio sam s njim raditi godinama i evo ukazala nam se prilika da nas dvojica ponesemo te tri pilot epizode. Dobra je aura nad cijelim projektom, dobra vibra na cijelom setu, a ja sam kao labrador koji osjeća drogu na granici, pa tako znam da radimo dobru i kvalitetnu stvar. Kakva će biti gledanost serije, to ne znam, ali nimalo ne sumnjam u Jasmina Durakovića - to je ta japija, on uvijek tako stvari izmiksa i sklopi gotovo nesklopivo", kazao je Hadžihafizbegović, dodavši kako je divno sarađivati s mladim glumačkim imenima.

Mirvad Kurić je kazao kako na snimanju učestvuje ekipa koja se poznaje već godinama te kako je atmosfera odlična.

"Uvijek kad radite novi projekat, brinete se kako će sve završiti na kraju. Ali Emir i ja smo jučer konstatovali kako se ne sjećamo kad smo se više ismijali, čak ni privatno u posljednjih deset-petnaest godina, kao upravo na ovom snimanju. Mi smo jedva to snimili, ne znam ni kako je ispalo", kazao je Kurić kroz smijeh i dodao kako je siguran da je u pitanju dobar projekat.

Snimanje serije podržali su TV Pink, koja je koproducent serije, te kompanija Klas. Serija se snima u hotelu Amerika u Sarajevu.