Film/TV
0

U Sarajevu održana premijera filma "Slumdog Millionaire"

Sarajevo-x.com
Sinoć je u sarajevskom kinu Meeting Point održana svečana premijera filma "Slumdog Millionaire" (Miljunaš s ulice), koji je na ovogodišnjoj dodjeli Oskara okrunjen sa čak osam zlatnih kipića, od kojih je i onaj za najbolji film.

Svečanu bh. premijeru filma "Slumdog Millionaire" organizovali su Raiffeisen BANK i Sarajevo Film Festival u znak dugogodišnje saradnje. Prije projekcije filma novinarima i gledateljima obratili su se direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra i direktor Raiffeisen banke Michael Mueller.

Nakon svečane premijere, ovaj film će biti na redovnom repertoaru kina Meeting Point od danas u terminima od 18, 20 i 22 sata, sve do 18. marta.

Romantična drama britanskog režisera Dannya Boylea "Slumdog Millionaire“ bazira se na romanu Vikasa Swarupa i prikazuje 18-godišnjaka bez roditelja koji živi u sirotinjskom dijelu Mumbaija. Njega igrom sudbine na indijskoj verziji kviza "Ko želi biti milijunaš?" od silnog novca odvaja tek jedno pitanje, ali ga onda optuže da je varao.