Film/TV
7

U New Yorku izložba kostima serijala filmova "Star Wars"

Anadolija
Nakon što je počelo prikazivanje sedmog nastavka serijala filmova "Star Wars" pod nazivom "Star Wars: The Forces Awaknes", koji već sada bilježi veliku posjećenost, kostimi istog serijala, izloženi su u New Yorku.

Izložba "Star Wars: Power of Costume" (Ratovi zvijezda: Snaga kostima)  predstavljena je u muzeju Discovery TSX, u New Yorku.

Fanovi ovog serijala mogu vidjeti 70 kostima korištenih u prvih šest nastavaka filma, odnosno kostime koje su nosili likovi filma kao što su Darth Vader, Obi- Wan Kenobi, Qui-Gon Jinn, Han Solo, Padme Amidala, Princess Leia i Darth Maul.

Pored toga na izložbi se mogu dobiti i podaci o načinu nastajanja prepoznatljivih likova kao što su Yoda, Chewbacca i drugi.

Star Wars je serijal koji mnogi uvrštavaju u najbolji serijal svih vremena, a već sedmi nastavak bi mogao zabilježiti najuspješniju premijernu sedmicu u historiji kinematografije. Ovaj serijal u samo nekoliko dana svog prikazivanja zaradio je više od 100 miliona dolara.

Prvi film je prikazan 1977. godine, samo tri godine kasnije izašao je novi nastavak The Empire Strikes Back (Imperij uzvraća udarac).

Return of the Jedi (Povratak Jedija) izašao je 1983. godine, a 1999. godine novi nastavak bio je The Phantom Menace (Fantomska prijetnja).

Početkom 20. stoljeća izašao je Attack of the Clones (Klonovi napadaju), kao i Revenge of the Sith (Osveta Sitha).