Film/TV
0

U kinima - Spy Kids 3D: Game Over

Klix.ba
Od utorka, 21. oktobra 2003. u kinu Obala Meeting Point najavljujemo 3D avanturu za tinejdžere - treći nastavak Spy Kidsa.

Robert Rodriguez već je u prethodna dva nastavka pokazao ne samo "da je u kontaktu sa djetetom u sebi već i da zna učiniti veoma korisnim svoje 'partnerstvo' sa njim", a sada nam pod sugestivnim naslovom "Game Over" (naslov originala: Spy Kids 3D: Game Over) nudi impresivnu 3D avanturu.

Ovo je treći nastavak priče o djeci-špijunima u kojem će Juni Cortez (Daryl Sabara) postati učesnik opasne virtualne video igre da bi spasio svoju sestru Carmen (Alexa Vega). Juni će se morati suočiti sa izumiteljem ove kompjuterske igre (uz pomoć koje se može kontrolirati um mladih) zloglasnim Toy Makerom, (Sylvester Stallone) jer opasnost ne prijeti samo Junijevoj sestri već i svijetu. Nastupa 3D zaokret: Juni iz stvarnog svijeta ulazi u kompjutersku igru i počinje velika avantura.

Tako filmska porodica Cortez produžuje porodičnu tradiciju koju reditelj Rodriguez baštini iz stvarnog života: njegov ujak Gregorio je zaista bio specijalni agent FBI-ja. U ovom nastavku također će se pokazati da su ponekad najveći junaci oni najmanji – rastom. Porodicu Cortez zaokružuju Antonio Banderas (Gregorio) i Carla Gugino (Ingrid), a glumačkoj postavi pridružila su se velika imena poput Salme Hayek (u ulozi tajne agentice koja leti uz pomoć vlastite kose...), Georga Clooneya, Steveja Buscemija, Billa Paxtona i drugih. Stallone se prvi puta pojavljuje u ulozi negativca a ukupno 4 različita lika u istom filmu.

Djeci koja već odrastaju uz video igre ovaj film bit će jedno potpuno novo iskustvo budući da smo, nakon groznice u '80-im, rijetko imali prilike da gledamo 3D filmove. Za snimanje ovog filma upotrebljene su 3D kamere visoke definicije što omogućuje projekcije u gotovo svim poznatim kinima: 2D, 3D ili IMAX-u. Spy Kids je, uz ostalo, i riznica impresivnih digitalnih efekata.

Spektakularnu avanturu u kinu Obala Meeting Point gledaoci će pratiti uz 3D naočale koje će dobijati uz ulaznicu.